Най-голямата нискотарифна компания с 5 нови линии от морското летище

Г-н Оуен Джонс/вляво/ и г-н Улрих Хеппе се поздравяват на летище Варна за откриването на новата база на Wizz Air в България.

Най-голямата нискотарифна компания в Централна и Източна Европа Wizz Air ще открие на 21 юли догодина своята 27 –ма база във Варна. На морското ни летище ще бъде разположен чисто нов Airbus А320 със 180 места. Това обяви в сряда корпоративният директор на компанията Оуен Джонс.

Добрата новина беше придружена с 20 % намаление на всички полети, резервирани в този ден от и за България. Откриването на новата база във Варна е инвестиция от 98 млн. долара и откриване на 36 работни места, а за доставки и услуги по веригата ще са необходими 250 работни места.

Новите маршрути от морската столица на България ще са до Дортмунд, Айндховен, Ларнака, Милано Бергамо и Мюнхен Меминген. Полетите са два пъти седмично, до Дортмунд-три пъти , а по съществуващия маршрут до Лондон Лутън ще се лети вече 10 пъти. Цените на всички полети са 39.99 евро в двете посоки. С най-ниски цени на вътрешния пазар ще има и домашен полет от Варна до София и обратно. Wizz Air избра летището на Варна заради по-голямото търсене на полети за западни дестинации, посочи Джонс.

При връзката с нови дестинации повече хора ще могат да се запознаят с нашия красив град и красивото българско Черноморие , каза Улрих Хеппе, главният изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар, концесионер на морските аеропортове у нас.

Той увери, че ремонтните работи на летище Бургас вървят към финал и през януари ще бъде открито за полети. През изминаващата година Фрапорт Туин Стар е инвестирала 14 млн. лева в двете летища общо, а за догодина планира да вложи в тях 20 млн. лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони