Най-голямата открита ледена пързалка на Балканите отвори врати в Пловдив

Най-голямата открита ледена пързалка на Балканите отвори в петък сутринта врати в Пловдив в присъствието на кмета на града под тепетата Иван Тотев.

Площта на съоръжението, разположено на площад „Централен” пред Военния дом и бившия Партиен дом, е 1400 квадратни метра, а работното време на пързалката е от 10 до 22 часа.

„Амбицията ни е всяка година да увеличаваме площта и като във всеки европейски град да имаме тази прекрасна атракция”, заяви градоначалникът Тотев. Сред първите, които изпробваха пързалката бе заместник-кметът по общинската собственост Димитър Кацарски, който показа похвални технически умения на леда.

Фирмата, която за трети път прави атракцията на площад „Централен” в Пловдив, разполага със 700 чифта кънки, като наемът за тях е 2 лева, а входът за 90 минути струва 5 лева.

Тези, които за първи път се качват на кънки, срещу 10 лева могат да си наемат тренажор пингвин, с чиято помощ се обучават да карат, уточни директорът на ледената пързалка Николай Денев.

Докато на южната страна на площад „Централен” в Пловдив откриваха новата ледена пързалка, на северната част край Централна поща започна бутането на четирите стари павилиона. Според градската управа именно те досега са били препъникамъкът за осъществяването на пряка връзка между площад „Централен” и Одеона и за старта на големия ремонт на пъпа на Пловдив.

2pl4003-4

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България