Най-голямото фирмено състезание Business Run за първи път и в Пловдив

Отборът победител получава хладилник за офиса, за всеки участник има безплатна бира, специални чорапи за бягане и едномесечна карта SportPass

Най-голямото фирмено състезание у нас - Business Run, ще се проведе за първи път и в Пловдив на 8 октомври (неделя). Стартът ще бъде даден в 10 часа, а трасето е около завода на LIEBHERR в индустриална зона „Марица“, която е част от Тракия икономическа зона (ТИЗ). Организатор на събитието е Спортен клуб „Бегач“ в партньорство с „Клъстер Тракия икономическа зона. Голямата награда е хладилник за офиса за отбора победител, а за всеки участник ще има куп безплатни екстри като крафт бира, едномесечна карта SportPass за широка мрежа от спортни клубове и чифт специални чорапи за бягане, произведени за състезанието. „Business Run” представлява щафета, в която служители на фирми в отбори от четирима души се състезават кой отбор ще изтича най-бързо 16 км. Всеки участник изминава 4 км, преди да предаде щафетата на колега. Вече над 20 фирми от Тракия икономическа зона и Пловдив записаха своите отбори за първия в региона „най-голям тийм билдинг в България“. Освен основното състезание ще има и „Kids Run” за деца от 3 до 14 години, подготвено по програмата на международната лекоатлетическа организация IAAF Kids' Athletics .

Една фирма може да запише по няколко отбора, а компаниите от „Тракия икономическа зона“ ползват 10% отстъпка за участие като напишат код „trakia10“ при регистрацията, уточниха организаторите на Business Run. 30% от таксите на състезанието се даряват за две благотворителни каузи, които са свързани с региона. Едната от тях е „Любов в действие с Holiday Heroes” - помощ за бедни семейства в Пловдив, а другата е в подкрепа на деца и техните майки, пострадали от домашно насилие чрез финансиране Център за психологически консултации „Феникс" в Пловдив. Първата кауза е на Сдружение „Празнични герои” или по-известно като „Holiday Heroes” - благотворителна организация, чиято основна мисия е да зарадва за Коледа и за Великден над 5000 български семейства в нужда, доставяйки им празнични пакети с хранителни продукти, за да могат да посрещнат достойно и с пълна празнична трапеза тези два големи християнски празника. Събраните средства от бизнес ръна ще зарадват десетки семейства от региона за Коледа. Втората е на Центъра за психологически консултации „Феникс” в Пловдив, който помага на децата и техните майки, пострадали от домашно насилие да живеят самостоятелен и независим живот. Организацията провежда терапевтични сесии с деца и предлага юридически консултации за защита на техните права. Чрез тези дейности, децата са подпомогнати в преодоляването на психологическата травма, подкрепени са да формират жизнени навици, съответстващи на възрастта им, както и е осигурена защита на техните основни човешки права.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони