Най-добрите огнеборци от 4 области мериха сили в пожаро-приложен спорт

unnamed-1Свищов бе домакин на зонален турнир по пожаро-приложен спорт, в който мериха сили най-добрите огнеборци от областите  Велико Търново, Плевен, Ловеч и Габрово. Надпреварата започна с дисциплината „изкачване с щурмова стълба”, която се проведе на пожарната  кула в „Свилоза” АД. Състезанията между отборите продължи на стадион „Академик”  с дисциплините 100-метрова пътека,  пожарна щафета  и бойно разгръщане от мотопомпа.

Победител в комплексното класиране стана отборът на РДПБЗН Плевен, който се класира за участие в републиканският преглед през месец юни. Само малшансът попречи на отбора на РДПБЗН Велико Търново да заеме призово място и в крайна сметка остана на 3-то място с еднакъв брой точки с втория – отбора на РДПБЗН Габрово. Победител в индивидуалната надпревара стана Пламен Руменов Стойков от  отбора на РДПБЗН В.Търново.  Победителите бяха отличени с купи, медали, плакети  и грамоти осигурени от Община Свищов, Спортен клуб по пожаро-приложен спорт „Боляри 2007“ – В.Търново и РДПБЗН – В.Търново.

Гости на турнира бяха Генчо Генчев – кмет на Община Свищов,  Кристиян Кирилов – председател на общинския съвет в гр. Свищов, Венцислав Танев – помощник ректор на  СА „Д. А. Ценов”, Борислав Замфиров – зам.-кмет на Община Свищов и Йордан Недев представител на „Свилоза” АД, които връчиха наградите на победителите.  Официални гости на турнира бяха и полк. Кристиян Крачунеску – упълномощен заместник на началника на инспектората при пожарната на област Телеорман, Румъния; майор Флорин Панда – началник на противопожарната служба в гр. Александрия; мл. лейт. Валентиниян Неделчу – офицер в оперативен център Александрия Румъния и бившият началник на пожарната служба в гр. Лейланд  Великобритания – Стивън Робърт Снейп.

Почетни плакети за оказаното съдействие при подготовката и провеждането на турнира  и във връзка с 10 годишнината от създаването на СКППС „Боляри-2007” -  В.Търново бяха връчени на Генчо Генчев –кмет на Община Свищов, доц. д-р Иван Марчевски – ректор на СА „Д. А. Ценов” Свищов и инж. Михайл Колчев – изп. директор на „Свилоза” АД Свищов.

За приноса в развитието на пожаро-приложния спорт на територията на областите участвали в турнира и 10 годишнината на СКППС „Боляри- 2007”,  бяха отличени с плакети и директорите на РДПБЗН В.Търново – комисар Красимир Кръстев, РДПБЗН Плевен – комисар Станислав Атанасов, на РДПБЗН Ловеч – комисар Владимир Кацарски и на РДПБЗН Габрово – комисар Георги Русинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България