Левон Хампарцумян: През декември ще има повишение на някои от банковите такси

Вучич обучава съпартийците си как да мразят опозицията

Драгомир Стойнев, БСП: Цацаров е силна кандидатура за шеф на КПКОНПИ

Кметът на Перник: Ефектът от водния режим засега не е такъв, какъвто всички желаем

Спорт по телевизията днес, четвъртък, 21 ноември 2019

Защо отрязали 100-годишно дърво в Македония?

Почистват от дървета 10 км пътища в Шуменско

Болници си прехвърлят 3-годишно дете с апендицит – спасили го в „Пирогов“

Black Friday за напреднали Как най-добре да се възползваме от кампанията?

Изписват натровените деца от болницата в Ямбол

Петима загинали при експлозия в цех за фойерверки в Италия

Унгария с вето срещу резолюция на ЕС за годишни доклади за върховенството на закона

Джейн Сиймор – секси и на 68

Доналд Тръмп: Не съм искал нищо от Украйна

Папа Франциск отправи призив за опазване на жените и децата

Най-желани са луксозните имоти в Берлин и Париж Инвестират, за да съхранят богатството си

Луксозните имоти в света са поскъпнали с 0,4% за година.

В Москва тенденцията се обръща

Цените на луксозните имоти в Берлин и Париж са се повишили съответно с 8,2% и 7,6% на годишна база, което ги превръща в най-бързо растящите пазари в този сегмент в света, показва индексът World Cities Prime Residential на консултантска компания на пазара на имоти. И двата града са се възползвали от слабото предлагане и повишеното търсене от международни и местни купувачи.

В топ пет на най-силните пазари на луксозни имоти в света попадат още Банкок, Пекин и Шанхай. На обратния полюс е Ню Йорк, където цените на луксозните имоти за 12-те месеца до края на юни са отбелязали най-голям спад от 4,8%.

В целия свят луксозните жилища са поскъпнали средно с 0,7% за година, показват данните на компанията. Първата половина на годината е бала повратна точка за редица китайски градове, като цените са се повишили след спадовете през втората половина на миналата година. В Москва цените също са нараснали – с 1,2%, след години на спад благодарение на завръщане на руските пари в столицата.

В Куала Лумпур и Банкок цените на луксозните имоти са се повишили с близо 2,5%, възползвайки се от международните инвестиции на фона на относително ниските цени в сравнение с останалите градове.

Цените на луксозните имоти са подкрепени от фундаменталното разминаване между търсенето и предлагането. Земята в големите градове често е ограничена, така че търсенето в тях изпреварва предлагането. Очаква се хора с голямо нетно богатство да продължат да проявяват желание да притежават един или повече луксозни имота в света като начин за съхранение на богатство или като база за работа или развлечения.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.