Най-живописните пътешествия с влак

1. Белмонд Андиън Експлорер, Перу

Това е първият луксозен влак в Южна Америка, пуснат през 2017 г. Маршрутът се простира от Куско до Пуно на езерото Титикака. Можете да удължите това пътуване и да продължите да шофирате до Арекипа. Целият маршрут е наистина живописен и влакът пътува на места на височина от 4800 метра над платото Алтиплано, за да стигне до езерото Титикака. По пътя ще минете покрай пещерите Сумбай и каньона Колка, където можете да видите и величествените кондори. Самият влак не е голям - побира само 48 пътници на борда. 

2. Роки Маунтин, Канада

Има много начини да се насладите на невероятните гледки към канадските Скалисти планини, но разглеждането им от прозореца на влак е един от най-вълнуващите. Удобното пътуване за относително кратко време и спиращата дъха природа са навсякъде около вас. Влакът преминава през планините, горите и дивата природа и пътниците могат спокойно да наблюдават всичко от комфорта на мястото си. Освен прозрачни вагони, влакът има и допълнителна платформа за гледане отвън! Това определено е едно-от най-живописните пътувания с влак, което само потвърждава теорията, че Земята е едно от най-красивите места на планетата. 

3. Блу трейн, Южна Африка

„Прозорец към сърцето на Африка“. Синият влак пътува между Претория и Кейптаун. Една от най-големите атракции на пътуването с този влак е разходката през парка Крюгер, където ще имате усещането, че сякаш сте на сафари и гледате дивите животни. Пътуването предлага възможност да слезете от влака и да пренощувате в един от хотелите в този район. Самият Блу Трейн е луксозен 5-звезден хотел на колела. Можете да изберете да пътувате на север или на юг. Първият влак предлага 37 каюти за 74 гости, вторият - 29 каюти за 58 гости. Също така в задната част на влака от последния му вагон можете да наблюдавате как се променя пейзажът навън. Всеки вагон има и монитори, които показват какво се случва в предната част на влака.

4. Махараджа Експрес, Индия

Експресът Maharajas Express дебютира през 2010 г. с обновени изящните вагони, използвани за превоз на управляващия Махараджа от една отминала епоха. Влакът, превозващ само 88 пътници, пътува от Делхи и Мумбай, а пътуванията продължават между три и седем нощи. Маршрутите водят до най-интересните места в Индия: Агра (където ще видите Тадж Махал), Джайпур, Удайпур и Рантамборе (където бенгалските тигри живеят в дивата природа), колоритен Раджастан и Варанаси, където можете да видите кралското наследство. Този луксозен влак има четири типа кабини, от които можете да избирате, и всеки салон е кръстен на легендарните скъпоценни камъни на Махараджата като Heera (диамант), Дева (изумруд), Moti (перла), Manik (рубин) и Neelam (син сапфир). 

5. Трансибирската железница, Русия - Монголия

Една от най-емблематичните железници в света, Транссибирската железопътна линия е най-дългата железопътна линия в света, с всичките 9288 км.  Нейният маршрут започва в Москва и се движи посока изток през Яркутск и край езерото Байкал. Пейзажът е изумително красив, девствен и необятен. Пресичат се седем часови зони. Пътуването приключва във Владивосток. От оригиналната Транссибирска железница произхождат още 2 линии – Транс-Монголската линия с дължина 7865 км, чийто маршрут е и най-известния отнема 15 дни и прави четиридесет и пет спирки. Пътешествието по този маршрут е пътешествие за цял живот,  върхът на приключението с влак. Със спирки в Казан, Екатеринбург, Новосибирск, Иркутск, езерото Байкал, Улан Уде и Улан Баатор, ще можете да изпитате необятността и величието на рядко посещавани руски места и ще видите най-доброто от Монголия. Докато пътуването ви приключи, вие сте преминали през осем различни часови зони, една трета от общия брой на света! Другата е Трансманджурска линия – 9001 км., която тръгва от Москва и приключва в Пекин и изминава разстоянието за 7 дни.

Впечатляващите железопътни маршрути със сигурност са едни от най-добрите начини да разгледате диви и красиви, недокоснати от човека природни красоти. А вие кое бихте избрали?

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл