Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Най-известните български офталмолози разкриват как да съхраним зрението си

В Световния ден на зрението – 8 октомври едни от най-известните български офталмолози ще ни съветват как да съхраним зрението си от детство до дълбока старост. Конференцията „Превенция и лечение на застрашаващи зрението заболявания“ ще започне в 15:00 часа, в зала „Проф. Марин Дринов“ на БАН (ул. „15 ноември“ 1) и е предназначена за широката публика, съобщиха от пресцентъра на БАН.

Предвидени са презентации на тема детско зрение, глаукома, катаракта, диабет и око, дегенерация на макулата, сухо око и кератопластика. Лектори са доц. д-р Александър Оскар – началник на Очна клиника в УМБАЛ „Александровска“, доц. д-р Марин Атанасов – Катедра по очни болести МУ Пловдив, д-р Йорданка Кирилова – специалист-офталмолог, СОБАЛ „Акад. К. Пашев“, д-р Илиян Шандурков – Очна болница „Вижън“, проф. д-р Христина Групчева – Катедра по очни болести МУ Варна, д-р Ирина Кунева – специалист-офталмолог, Очна болница „Зора“.

Организиратор е Отделението по медицински науки на БАН към Събранието на академиците и член-кореспондентите (САЧК), Международна очна фондация „Зрение за всички“, Пациентска организация „Глаукома“ и Специализирана очна болница за активно лечение „Акад. К. Пашев“. Председател на Организационния комитет е акад. Петя Василева.

Инициативата е посветена на 150-годишнината на Българска академия на науките.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.