Най-красивите модели са „французин” и “италианка”

Това са победителите в трите най-престижни категории на конкурса в Шантили - модерната кола DS E-Tense, ретро автомобилът Alfa Romeo 8C и модният тоалет на дизайнера Емрик Франсоа.

Най-красивата модерна кола е концептуалният модел DS E-Tense, а най-красивият ретро автомобил е Alfa Romeo 8С от 1938 г. “Французинът” и “италианката” са победителите в традиционния есенен конкурс в разкошния замък Шантили край Париж. Там за наградите на взискателното жури от моторни и лайфстайл експерти се борят шедьоври на автомобилния и модния бизнес.

Най-престижното отличие за генерални победители бе присъдено на футуристичната френската лимузина DS E-Tense и придружаващата я манекенка, облечена в зашеметяваща рокля на дизайнера Емрик Франсоа. Печелившият тандем остави зад себе си други уникални коли и тоалети от марки като Bugatti, Ferrari, Maybach, Rolls-Royce, Aston Martin, Lexus, Armani, Jean-Paul Gaultier и т.н.

Авангардният концептуален модел DS E-Tense чертае бъдещето на младата луксозна марка, която неотдавна се отдели от Citroen. Електрическата задвижваща система с мощност 402 конски сили е облечена в елегантен маслиненозелен костюм. Каросерията е изработена от леки и здрави материали като карбон, а някои детайли са произведени на 3D принтер. Високите технологии на DS E-Tense контрастират с избраната за най-красива ретро кола в конкурса Alfa Romeo 8C 2900B Lungo Berlinetta с каросерия на Touring от епохата преди Втората световна война. Красотата обаче няма давност и тези коли ще изглеждат супер и след още едно столетие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили