5G мрежата е невинна

Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Земеделското министерство иска търговските вериги да бъде излагана повече продукция на местни производители

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Пандемията от коронавирус е засегнала 81% от работещите по света

Двама души са излекувани от Covid-19 с кръвна плазма

76 починали от коронавируса в Турция за 24 часа

Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Най-младата депутатка в 44-ото НС с 5 законопроекта и 11 актуални питания в първия си политически сезон

Пловдивчанката Теодора Халачева, която е най-младата депутатка в 44-ото Народно събрание, приключи първата си политическа сесия с 5 внесени законопроекта и 11 актуални въпроса от трибуната на  парламента и едно питане за демографската криза, на което все още чака отговор. Самата 25-годишната политоложка пък определи първия си политически сезон като динамичен и активен. Нейният основен приоритет – проблемите на младите българи, беше във фокуса на депутатската й работа, както обеща и в предизборната кампания. 2/3 от въпросите й към ресорните министри бяха посветени на теми, свързани с подрастващите. Още с първия си въпрос Халачева принуди вицепремиера Валери Симеонов да се ангажира с подписването на споразумение, което да защити правата на децата в медиите. Такова няма от 2013 г. и с аргументираната си позиция младата парламентаристка регистрира първия си успех. В отговор на неин въпрос социалният министър призна за нормативни пропуски, които допускат неквалифициран персонал в центровете за настаняване от семеен тип. „Деинституционализацията на домовете се превърна в бизнес”, коментира тогава Теодора Халачева и заяви, че ще настоява за промени, които да гарантират компетентна и адекватна грижа за децата там. По нейно предложение работата на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, в която работи,  ще започне с изслушване на министър Цецка Цачева по темата за детското и младежко правосъдие. Тя беше единственият депутат, който се включи в националната конференция за превенция на детската агресия и се ангажира с конкретни действия. В резултат на нейно питане се разбра, че телефон 112 е недофинансиран в последните няколко години, за да се стигне до критичното състояние на системата, по признание на самия министър Валентин Радев. Тя има писмени въпроси към министър Красен Кралев за финансирането на талантливи спортисти и критериите за подпомагане на олимпийски спортове. За проблеми в съответната наредба народният представител беше информирана в редовната си приемна, която провеждаше всеки понеделник в Пловдив. Халачева организира и изнесени приемни дни в два от пловдивските райони, а такива ще има и през новата парламентарна сесия. „Пловдивчани поставят както лични въпроси, така и обществено значими проблеми, свързани с доходите, със социални услуги и законодателни инициативи”, отчете  тя, подчертавайки, че не оставя нито един граждански въпрос без съответните мерки.

Теодора Халачева продължава да е начело на Младежкото обединение в БСП – Пловдив. Младите социалисти реализираха редица проекти с благотворителна цел, работят по инициативи, свързани с образованието и спорта. С поредица от мероприятие те се включват в програмата за честванията на 125 години от създаването на Пловдивската партийна организация. „След Националния събор на левицата „Бузлуджа 2017” проведохме дискусионна вечер с участието на председателя на Градския съвет на БСП – Пловдив Красимир Трифонов. Анализирахме както ситуацията в страната, така и вътрешнопартийни въпроси. Радвам се, че имаме подкрепата на пловдивското ръководство и гласът ни се чува”, заяви Теодора Халачева.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. само БСП ,те са велики !!те ще спасят БГ от комунизма !!ура !!напред!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.