Глобалният пакт за миграцията бе официално приет

Арестуваха 33-годишна ало измамница в Плевенско

Побойник счупил челюстта и избил два зъба на мъж в Свищов

Трима са в болница след катастрофа край Търново

Великобритания може да се откаже от Брекзит, без одобрение на другите страни членки на ЕС

Ловък крадец измъкна 365 лв. от портфейла на търновка Непознатият помолил жената да му развали пари

Технически проблем спря достъпа до част от услугите на Пътна полиция

Котел подпали гараж и постройка в Бяла черква Огнеборците спасили две сгради от пожара

АФИС: 43% от българите смятат, че корупцията в правосъдието е най-висока

„Булгаргаз“ внесе искане в КЕВР природният газ да поскъпне с 3 и половина процента от януари

Задържаха младеж, изнасилил и задушил 70-годишна жена в Павликенско Злодеят е в ареста за 72 часа, грози го затвор до 20 години

Бисери на световната класика ще звучат в коледния концерт на театъра в Търново

Идеите на Пол Ромър, които му донесоха Нобелова награда Изследванията му показват как знанието може да служи като двигател за дългосрочен икономически ръст

Късо съединение подпали къща и уби 64-годишен мъж във Видинско

Бездомник подпали с цигара изоставена постройка в село Радиево 

Най-младият репортер на „Господари на ефира“ изпъди добитъка от улиците на Ботевград

Петър Цанов разказа за добитъка по ботевградските улици в каубойски костюм.

20-годишният Петър Цанов се бори с нередностите в родното си място

Тръпката му е „да гони лошите“

Най-младият репортер на “Господари на ефира” е само на 20. Не се смята за амбициозен и успешен, защото си дава сметка, че има още много да учи. От половин година Петър Цанов е познат на зрителите на предаването с поучителните си репортажи от родния Ботевград.

Завършил е английска паралелка в ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров”, сега следва “Медии и журналистика” в УНСС. Избира да продължи образованието си в България, защото според него, ако човек е целеустремен, може да успее където и да е. “А какво по-хубаво от това да сбъднеш мечтите в родината си”, казва Петър.

Вместо да обикаля заведенията, както правят много от студентите, той се е съсредоточил в работата си като репортер на “Господарите”.

Ориентира се в тази професия, защото обича да е информиран, но по-голямо удоволствие му доставя сам да информира хората. “Има някаква клюкарска нотка в мен, която си пасна идеално с журналистиката”, разказва младият репортер.

07-02Попада в предаването през септември 2016 г. след конкурс. Заема се да отразява нередности и нарушения в Ботевград. На въпрос защо не разказва положителни истории, той казва, че тръпката за него е “да гони лошите”. Тъй като е израснал в този град, знае какви са неговите недостатъци. “Мотивира ме идеята да покажа на хората, че не могат да правят каквото си поискат, и то безнаказано”, разказва Петър.

Всичките му репортажи са предизвикали действия на местните власти. В два от тях младият репортер разказва за появата на коне и крави в центъра на града, които свободно се разхождат по улиците и пасат по градинките. “Отразихме забавната част на проблема, но колкото и да изглежда невинно, определено не е така! Имало е доста тежки катастрофи, предизвикани от внезапно изскочили на пътя животни”, обяснява репортерът.

Днес по ботевградските улици не се чува конски тропот и мучене на рогат добитък. “След всеки успешен резултат от репортаж се убеждавам все повече, че си заслужава”, доволен е Петър Цанов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.