Най-младият репортер на „Господари на ефира“ изпъди добитъка от улиците на Ботевград

20-годишният Петър Цанов се бори с нередностите в родното си място

Тръпката му е „да гони лошите“

Най-младият репортер на “Господари на ефира” е само на 20. Не се смята за амбициозен и успешен, защото си дава сметка, че има още много да учи. От половин година Петър Цанов е познат на зрителите на предаването с поучителните си репортажи от родния Ботевград.

Завършил е английска паралелка в ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров”, сега следва “Медии и журналистика” в УНСС. Избира да продължи образованието си в България, защото според него, ако човек е целеустремен, може да успее където и да е. “А какво по-хубаво от това да сбъднеш мечтите в родината си”, казва Петър.

Вместо да обикаля заведенията, както правят много от студентите, той се е съсредоточил в работата си като репортер на “Господарите”.

Ориентира се в тази професия, защото обича да е информиран, но по-голямо удоволствие му доставя сам да информира хората. “Има някаква клюкарска нотка в мен, която си пасна идеално с журналистиката”, разказва младият репортер.

07-02Попада в предаването през септември 2016 г. след конкурс. Заема се да отразява нередности и нарушения в Ботевград. На въпрос защо не разказва положителни истории, той казва, че тръпката за него е “да гони лошите”. Тъй като е израснал в този град, знае какви са неговите недостатъци. “Мотивира ме идеята да покажа на хората, че не могат да правят каквото си поискат, и то безнаказано”, разказва Петър.

Всичките му репортажи са предизвикали действия на местните власти. В два от тях младият репортер разказва за появата на коне и крави в центъра на града, които свободно се разхождат по улиците и пасат по градинките. “Отразихме забавната част на проблема, но колкото и да изглежда невинно, определено не е така! Имало е доста тежки катастрофи, предизвикани от внезапно изскочили на пътя животни”, обяснява репортерът.

Днес по ботевградските улици не се чува конски тропот и мучене на рогат добитък. “След всеки успешен резултат от репортаж се убеждавам все повече, че си заслужава”, доволен е Петър Цанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица