Най-много бебета кръстени Кристиян и Виктория

Кристиян и Виктория са били най-популярните имена за новородени през миналата година, сочат данни от регистъра на АГ-болницата във Варна. В нея през 2016 г. на бял свят са дошли 2268 пеленачета. Модерните имена тотално са изместили доскорошните първенци Иван и Мария, посочват от здравното заведение.

В топ 10 за момченцата има традиционни български имена като Никола, Йордан, Борис, Георги, Симеон, но почти липсват Петър, Стоян и Атанас. Не са харесвани и женските Стоянка, Иванка, Димитричка. За сметка на това масово родители кръщават малките си рожби Никол и Крисия. Модни са и кратките имена като Рая, Теа, Ния и Деа, уточняват от болницата. В първия месец от 2017 г. най-много от новородените момченца отново са кръстени Кристиян, а второто място е за Даниел. При момиченцата София е изместила Виктория на второ място, показват данните от регистъра, в който през януари са вписани над 130 бебета.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.