Най-много мераклии за преплуването на Дунав имало от Еленския балкан

За пореден път групата от Еленския балкан беше най-многобройна на традиционното преплуване на река Дунав при град Свищов. С 41 участници се представиха балканджиите, сред които имаше много деца и опитни възрастни плувци.

Главен организатор на групата от незапомнено време е Велико Казанджиев, когото на 60-тото юбилейно преплуване наградиха за водач на най-голямата група. Самият Казанджиев, който наближава 66 години, преплува Дунав за 50-ти път заедно с дъщеря си Димитрина и 11-годишната внучка Даниела – най-малката от еленската група.

Още 11 деца, на възраст от 12 до 14 години, преплуваха успешно от румънския до българския бряг на голямата река. Години наред в преплуването й участват по няколко представители на фамилии от Еленско. И това лято не пропуснаха масовото спортно събитие, организирано от община Свищов, близнаците Десислава и Недялко Русеви, братята Стефан и Красимир Лазарови и Радослав и Станислав Великови от Руховци.

Участието на еленчани в преплуването на Дунав традиционно се залага в спортния календар на община Елена, която финансира с 400 лв. пътуването на групата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България