Най-нашумялата кола пристигна

Jaguar I-Pace паркира в резиденцията на британския посланик

Автомобил на 2019 г. в Европа и света Jaguar I-Pace направи ексклузивна премиера в България на британска територия в резиденцията на посланика на Обединеното кралство Ема Хопкинс. В нейно присъствие и пред отбрана публика първият електрически модел на Jaguar бе представен от Атанас Фурнаджиев, управител на вносителя на марката „Мото-Пфое“.

Новият I-Pace за кратко време се превърна в истински хит, като спечели повече от 70 международни награди за по-малко от година. Автомобилът може да измине до 470 км с едно зареждане на батерията. Тя е литиево-йонна и има капацитет 90 киловатчаса. На специална електрическа станция с постоянен ток зареждането от 0 до 80% отнема точно 40 минути. От обикновен контакт на стандартната домакинска мрежа са необходими малко над 10 часа за постигане на заряд 80%. При изминаване на 25 000 км на година могат да се спестят около 6000 лв. в сравнение с автомобил с дизелов двигател с идентични параметри.

Jaguar I-Pace разполага с мощност от 400 к.с. и въртящ момент от 696 Нм, които се генерират от два електрически мотора. Единият двигател е на предния мост, а другият – на задния. Така се осигурява задвижване на четирите колела, повишена проходимост и по-добро сцепление. Ресурсът на двигателите гарантира бързо ускорение за 4,8 секунди от 0 до 100 км/ч.

На компактни размери Jaguar I-Pace предлага вътрешен обем като на голям SUV. Под задните седалки има свободно място за съхранение на лаптоп, таблет, книга и вещи. Вместимостта на багажника е 656 л, а при сгъване на задните седалки достига 1453 л.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили