Най-новият американски боен самолет дебютира в Париж (ИНФОГРАФИКА) Технически проблем приземи Ф-35 в САЩ

Ф-35А по време на демонстрационния си полет в небето на Бурже. Снимка АФП

Военновъздушните сили на САЩ тестват нови сензори, британско производство, които да решат технически проблем в кислородната система за пилота на десетки изтребители Ф-35А от най-ново поколение, съобщи Дифенс нюз.

Миналата седмица ВВС на САЩ обявиха, че от 9 юни са спрели полетите и обучението на пилоти в база в Аризона, където има 55 от новите изтребители. Това стана след 5 инцидента, започнали на 2 май, в които пилоти се оплакали от хипоксия (недостиг на кислород – б.р.). Нито един от тях не е сметнат за сериозен, но не е известно кога изтребителите пак ще летят.

AVIATION: F-35 Paris Air Show debut

 

Проблемът обаче не попречи Ф-35А да бъде демонстриран на Парижкото авиоизложение, където в понеделник машината изпълни фигури от висшия пилотаж.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. Така е. Американските смаолети не могат да летят. Руските дори се гмуркат.

  2. Американците имат един качествен самолет F-15, другите са КенеF-16, 18, 22, 35!
    Руснаците си имат Су-27,30,32,33,35,37,50 и МиГ- 29,35,31

    1. F16 е добър. F35 е един от най големите им провали. Доказателство е поста на олихофрен като петро.

  3. И що се карате за руската и американска бойна техника, бре? Синдромът „Пък моя вуйчо кара танк“ се израства в детската градина! Пука ми кой с каква техника разполага. Аз съм за трансформиране на БЕЗПОЛЕЗНАТА ни армия, като жените се уволнят, а желаещите от мъжете се назначат в ЖАНДАРМЕРИЯ! Мобилни групи от по 8-10 човека с високопроходима теника да имат възможност за 10-30 минути да стигнат и до най-затънтеното село, за да трепят мечки стръвници, бандити, изнасилвачи, убийци и крадци. И никакви арести. Рецидивистите в затвора не се оправят!

  4. Успехите на САЩ и Европа в развитието на военната техника дават надежда на нормалните хора по света, че фанатичните злодеи от Ислямска държава и от Православная държава ще бъдат озъптени. Следим със затаен дъх всички технически достижения на европейския и американския гений.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.