Най-очакваният български филм за 2021 г.

„В сърцето на машината“ е новият проект на режисьора Мартин Макариев. Актьорският състав е запълнен от обичани български актьори като Юлиан Вергов, Христо Шопов, Александър Сано и други. Оператор е Андрей Андреев, а сценарист – Борислав Захариев.

Историята е вдъхновена от действителен случай и разказва за група затворници, изпълняващи принудителен труд в цех на завод „Кремиковци“. Един ден животът им неочаквано се преобръща. Дали ще се намери човещина там, където най-малко очакваме?

Освен с интересния си сюжет, филмът ще впечатли зрителската аудитория и с качеството на кадрите си. „В сърцето на машината“ ще е първата българска продукция, заснета в 4K и HDR качество, което позволява по-голям контраст и спектър от цветове. Снимките започнаха на 01.08.2020 г., а премиерата се очаква да се състои до края на следващата година.

Мартин Макариев е както режисьор, така и продуцент на проекта. Той е познат на родните зрители от филмите „Привличане“, „Диви и щастливи“. По „В сърцето на машината“ се работи от две години насам, а Националният филмов център подпомага реализирането му с 630 хиляди лева.

Коментари

Задължително поле