Най-скъпоплатените модели в света

Кандис Суейнпоъл стана известна с това, че дефилира със сутиен на стойност 10 милиона долара, наречен “Royal Fantasy Bra” по време на ревюто на Victoria's Secret. Това я прави скъпоплатена манекенка, със състояние от над 25 милиона долара.

Китайка и рускиня се редят наравно до американки

Голяма част от тях са били модели на марката за бельо Victoria's Secret

Кейт Мос е най-възрастна сред жените в класацията, но и със 70 милиона долара богатство

Кои са най-скъпоплатените модели в света и какъв хонорар взимат те? Вижте класацията с най-красивите манекенки на подиума.

Джордан Дън - 13 милиона долара

Популярният британски модел Джордан Дън бе първият тъмнокож модел за последните десет години, поканен да участва в ревюто на Prada. Именно с този успех тя засвидетелства, че има всички шансове да стане новата Наоми Кембъл. Джордан Дън е родена на 3 август 1990 г. в Лондон. Тя стъпва на големия подиум съвсем случайно. През 2006 г., по време на разходка с приятел в голям супермаркет, я забелязват агенти от голяма лондонска компания, с която малко по-късно тя подписва договор за стотици ревюта, сред които за марки, като Marc Jacobs, Ralph Lauren и Salvatore Ferragamo в Ню Йорк и Милано, а малко по-късно пролетната колекция на Alexander McQueen и Hermїs показва в Париж. Състоянието ѝ се оценява на 13 милиона долара.

Кандис Суейнпоъл - 25 милиона долара

Кандис е южноафрикански модел, станала популярна с лицето си в рекламата на Max Factor и в последствие един от най-известните ангели на Victoria's Secret. В началото на годината тя бе обявена за най-влиятелната манекенка на бельо в Инстаграм заради интереса, който привлича. В рамките на една година тя се появява в италианския Vogue, Elle, Vogue, Cosmopolitan, Marie Claire. Наричат модела “с тяло за милиони”, тъй като тя дефилира със сутиен на стойност 10 милиона долара, наречен “Royal Fantasy Bra”.

Луи Уен - 40 милиона долара

Китайката Луи Уен бе станала доста популярна в средите на модните брандове, още преди да стане “ангел” на Victoria's Secret. Тя е работила още за гигантите H&M to Calvin Klein, Estee Lauder и Hugo Boss. Родена е на 27 януари 1988 г. Още през 2005-а година тя се качва на подиума за първи път в конкурс за красота, който ѝ проправя път към големите ревюта. През 2017 г. Лиу стана вторият китайски модел, който някога се е появявал на предната корица на американския Vogue. Състоянието ѝ се оценява на 40 милиона долара.

Наталия Водянова - 50 милиона долара

Наричат я руската пепеляшка, тъй като тя е типичен пример за бедно момиче, което благодарение на своя късмет и правилните хора, успява да се избави от мизерията и да заживее охолен живот. Наталия е родена на 28 февруари 1982 г. в Русия. Още докато е много малка, родителите ѝ се развеждат. Тя и двете ѝ сестри остават да живеят с майка си и баба си. Като най-голяма, Наталия се грижи за домакинството и помага за отглеждането на сестра ѝ Оксана, която се ражда с детска церебрална парализа и има тежка форма на аутизъм. Но късметът ѝ се усмихва и на 15 случайно я намира френски мениджър на компания за модели. Водянова е участвала в повече от 175 дефилета в САЩ и Европа, а лицето ѝ рекламира марки като Givenchy, Calvin Klein, Louis Vuitton, L'Oreal, Yves Saint Laurent, Versace, Chanel и Etam.

Кейт Мос - 70 милиона долара

Британския супермодел Кейт Мос се смята за най-влиятелния и печеливш модел за всички времена. По време на пиковите си години тя лесно печели над 10 милиона долара на участие. Катрин Ан Мос е родена на 16 януари 1974 г. в Кройдън, Лондон. На 14-годишна възраст Кейт започва кариерата си на модел за местна агенция. Но истинският успех идва през 1993 година, когато участва във видеото, което рекламира мъжкото ухание Obsession на Calvin Klein. След това заваляват предложения от Chanel, Burberry и H&M, но след като прибягва до наркотиците, модната ѝ кариера тръгва надолу.

Алесандра Амброзио - 80 милиона долара

Амброзио е родена през 1981 година в Рио Гранди до Сул, Бразилия. Първият си значителен успех като модел постига, когато се появява на корицата на списание Elle за Бразилия. Амброзио е работила за Christian Dior, Giorgio Armani, Oscar de la Renta, Gucci, Ralph Lauren. Появявала се е на повече от 50 международни корици на списания, включително Cosmopolitan, Elle, Marie Claire, Glamour. Но Амброзио е най-известна със сътрудничеството си с американската марка за дамско бельо “Victoria's Secret”. Тя има собствен бранд за бельо, а само къщата ѝ в Калифорния струва 6,5 милиона долара. Алесандра Амброзио категорично е една от най-секси жени в света. Това ѝ носи много позитиви, сред които и богатство от 80 милиона долара.

Коментари

Задължително поле