Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

Най-малко 24 жертви при нови въздушни удари в Източна Гута

Най-старият морски курорт отваря нов хотел С курбан за 600 души беше отбелязан празникът на манастира „Св.Св.Константин и Елена”

Следващия сезон най-старият черноморски курорт „Св.Св.Константин и Елена”, който ще навърши 110 години, ще посреща туристи в нов и супермодерен хотел с термален център, съобщи изпълнителният директор на едноименния холдинг Елена Косева.

С природната си даденост и минералните извори с лечебна вода за много заболявания, за отслабване и разкрасяване курортът се позиционира на европейската карта като целогодишна СПА- и Уелнес дестинация.

Изпълнителният директор на "Св.Св.Константин и Елена холдинг"АД Елена Косева
Изпълнителният директор на “Св.Св.Константин и Елена холдинг”АД Елена Косева

В това отношение подкрепата е както на министъра на туризма Николина Ангелкова, така и на община Варна и на Медицинския университет, чийто патрон д-р Параскев Стоянов заедно със Стамат Стаматов създават традициите по отношение на климатолечение, терапия с минерална вода, гроздолечение и др, посочи Косева.

С новата придобивка догодина”Св.Св.Константин и Елена холдинг”АД ще притежава общо 10 хотела по морето и в страната. Създаденият зелен фонд в курорта има над 230 дървета, засадени през последните няколко години, включително и от младоженци, които се венчават тук. За юбилея ще бъде издадена и нова книга –летопис с авторски колектив от историци и археолози. За сезон 2017 курортът е изцяло пълен, като най-голям интерес има от туристи от Германия, Скандинавските страни, Чехия, Полша, Румъния и Русия.

В курорта се намира манастирът „Св.Св.Константин и Елена”, който отбеляза големия християнски празник с литургия,отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, с литийно шествие и беше раздаден осветен агнешки курбан в три казана за 600 души. Манастирът е единственият в света, където под светия престол в олтара извира чудодейна и лечебна свещена вода. За последните няколко години са станали над 40 чудеса с излекувани болни хора в монашеската обител.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете