Разширяват пакета на НЗОК Новите дейности ще се гарантират от НРД за 2019 г.

Владимир Савов поема временно поста на Ралица Агайн в КФН

Планирайте море до 12 септември Есенен полъх от следващата седмица, температурите падат с 10 градуса

Financial Times с нов проект в България

Пропука се най-дебелият лед в Арктика

САЩ замрази руски активи за стотици милиони долари

Апаш с 13 присъди осъди прокуратурата Рецидивистът искал 25 000 лева, получи 2500 лева

Депортираха нацистки военнопрестъпник САЩ предадоха Якив Палий на Германия

Потвърдиха гаранцията от 50 хиляди лева за Бенчо Бенчев

Сърбия може да върне задължителната военна служба

Клоп не иска и да чува за титла

Няма външни наранявания по трупа на изхвърленото бебе на сметището край село Гарваново

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 22 август 2018

Фен с килим хит в Русия

„Байерн“ иска Гризман на всяка цена

Най-старият морски курорт отваря нов хотел С курбан за 600 души беше отбелязан празникът на манастира „Св.Св.Константин и Елена”

Следващия сезон най-старият черноморски курорт „Св.Св.Константин и Елена”, който ще навърши 110 години, ще посреща туристи в нов и супермодерен хотел с термален център, съобщи изпълнителният директор на едноименния холдинг Елена Косева.

С природната си даденост и минералните извори с лечебна вода за много заболявания, за отслабване и разкрасяване курортът се позиционира на европейската карта като целогодишна СПА- и Уелнес дестинация.

Изпълнителният директор на "Св.Св.Константин и Елена холдинг"АД Елена Косева
Изпълнителният директор на „Св.Св.Константин и Елена холдинг“АД Елена Косева

В това отношение подкрепата е както на министъра на туризма Николина Ангелкова, така и на община Варна и на Медицинския университет, чийто патрон д-р Параскев Стоянов заедно със Стамат Стаматов създават традициите по отношение на климатолечение, терапия с минерална вода, гроздолечение и др, посочи Косева.

С новата придобивка догодина“Св.Св.Константин и Елена холдинг“АД ще притежава общо 10 хотела по морето и в страната. Създаденият зелен фонд в курорта има над 230 дървета, засадени през последните няколко години, включително и от младоженци, които се венчават тук. За юбилея ще бъде издадена и нова книга –летопис с авторски колектив от историци и археолози. За сезон 2017 курортът е изцяло пълен, като най-голям интерес има от туристи от Германия, Скандинавските страни, Чехия, Полша, Румъния и Русия.

В курорта се намира манастирът „Св.Св.Константин и Елена”, който отбеляза големия християнски празник с литургия,отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, с литийно шествие и беше раздаден осветен агнешки курбан в три казана за 600 души. Манастирът е единственият в света, където под светия престол в олтара извира чудодейна и лечебна свещена вода. За последните няколко години са станали над 40 чудеса с излекувани болни хора в монашеската обител.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.