Най-старият ни морски курорт чества юбилей и в Русия

Представят пред московчани възможностите за целогодишен туризъм в Св. Св. Константин и Елена

110-годишнината на първия български морски курорт Св. Св. Константин и Елена ще бъде чествана и в Русия, съобщиха от едноименното акционерно дружество.

Тази вечер в Българския културен институт в Москва ще бъдат представени дългогодишните традиции на курорта в гроздолечението, морелечението и климатолечението и възможностите за целогодишен СПА, кулинарен и културен туризъм. На презентацията московчани ще дегустират селекция български вина и ще участват в томбола с награди - СПА ваканции, юбилейни книги и сувенири от термалния комплекс в курорта. Посетителите ще видят и пътуващата фотографска експозиция "110 години Св. Св. Константин и Елена - морска и СПА дестинация", която вече гостува в Берлин и Прага. Изложбата проследява развитието на курорта с десетки черно-бели и цветни архивни снимки и рисунки.

В Москва събитието се осъществява със съдействие на община Варна, Националното представителство по туризъм на България в Руската Федерация, Българския културен институт в Москва и туристическа агенция "Солвекс".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия