Най-странният стадион в света пустее (СНИМКИ)

Преди няколко години един адски странен стадион се превърна в хит в социалните мрежи. Теренът е разположен върху плаваща платформа направо в залива и е заобиколен от три страни с вода. Трибуната е само една и е на сушата. Загадъчно и очарователно.

Съоръжението се намира в прочутия залив на Сингапур - Марина Бей. Наблизо е една от най-популярните локации в Инстаграм - хотел с плувен басейн на покрива. Стадионът е построен през 2007 г. като временен заместител на основната арена в страната. Националният стадион се нуждаеше от реконструкция и правителството измисля ефектния ход.

Платформата е с едва 15 м по-широка от самото игрище, но е невероятно мощна. Тя може да издържи 9000 души, 200 тона реквизит и няколко огромни камиона, които докарват оборудването за концертите. Платформата е стъпила върху пилони, монтирани на дъното.

Единствената трибуна побира 30 000 зрители и е проектирана така, че да не блокира визуалния достъп от прозорците на близките хотели.

Основният проблем е, че няма как да видим футболен мач на това причудливо творение. Не съществува нито едно видео, на което топката да полита към водата след свиреп шут. Там футбол просто не се играе. За 10 години Марина Бей е домакинствал на един-единствен по-сериозен мач, при това между полупрофесионални местни отбори.

p070s_the_float_at_marina_bay_in_singapore_floating_soccer_field

Нито веднъж не е гостувал национален тим, нито един голям клуб не е провел тренировка. Опитът да бъде приет финал за Суперкупата на Сингапур пропадна заради проблеми с осветлението. Мачът се игра на мизерно съоръжение с капацитет 8000 зрители...

Това е твърде странно предвид отчаяните опити на местните власти да повишат интереса към футбола. В местното първенство са допуснати до участие дори чуждестранни тимове - в момента лидер е японският "Албирекс Нигата".

Единствената връзка със спорта е Формула 1. Между трибуната и платформата минава трасето и тогава там се настаняват 30 000 фенове. Но има един сериозен проблем - Сингапур вече не желае да домакинства на най-популярните автомобилни серии. И скоро най-странният стадион в света съвсем ще опустее.

През повечето време арената пустее е само понякога се използва за развлекателни прояви. Там се проведе например парад в чест на независимостта на страната, новогодишна заря и музикални фестивали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия