Наказание в детската градина: Сапун по лицето, щом не слушаш

За агресия в детска градина в Стара Загора сигнализира в социалните мрежи майка на 7-годишно дете. Малчуганът разказал, че е бил бит от госпожата, защото не слушал и бягал в двора.

Заради това бил наказан, като е затворен сам в стая, а очите му били сапунисани. Майката видяла синините, след като вчера отишла да го вземе. Госпожата, която била на смяна, не знаела какво се е случило. От Община Стара Загора разпоредиха незабавна проверка в детска градина "Мечо пух", информира БНТ.

Учителката разказала, че не е удряла детето. Било изцапано и затова измила лицето му. Завела го в самостоятелна стая, за да разговаря с него, защото отказало да се храни и започнало да хвърля приборите.

Иванка Сотирова - заместник кмет на Община Стара Загора: "По-големият проблем е този белег, който е останал тук - вероятно или самото дете по твърдение на учителката - детето си е удряло главичката, имало такъв маниер понякога, когато е изнервен, или е блъснат - това не можем да го твърдим за съжаление. Сега от тук нататък, какво следва, следват съответни наказания. И те ще бъдат много категорични и строги, защото напоследък всички сме много чувствителни. Аз заставам зад това, че трябва да бъдем много търпеливи към децата, особено към децата с такива особени образователни потребности деца".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България