Бижу на Неделев и шеста поредна победа на „Ботев“ (Пд)

Румен Петков, лидер на АБВ: Има тежък дефект в Изборния кодекс

Най-добрата кола за жени е японска Mazda 3 е любимката на дамите с шофьорска книжка

За новото дередже на „Под игото” Мунчо да стане министър на образованието...

Заради затоплянето на климата: Българската ябълка става розова Ще отглеждаме сортове грозде от Южна Италия

Девет строители и инженери са арестувани заради земетресението в Албания

Броят на личните лекари е намалял почти наполовина за 20 години

Масов гроб с 50 тела откриха в Мексико

Водещ приоритет на правителството на Борис Джонсън е напускането на ЕС на 31 януари

Петя Аврамова: 1,6 млрд. лева са осигурени за обновяването на 39 български града

НФСБ с нов областен координатор в Бургас

Доживотен затвор за грък, убил българка на остров Крит

Студентите по медицина ще изучат израелско ноу хау за хемодиализата

Един човек е загинал при тежка катастрофа край Елхово

Крум – крадецът уличен в нови 4 обира на жилища От полицейска униформа до чанти на лекарки са сред "ударите" на шуменеца

Наказания за милиони стреснаха кметове Ръководството на НСОРБ търси помощ от Томислав Дончев и Владислав Горанов

Милиони левове финансови корецкии заплашват общините заради съфинансиращите европроекти, а част от тях могат да бъдат поставени във фалит. Това се разбра от писмо, което ръководството на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) изпрати на вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов за проблеми, констатирани при изпълнението на проектите им съфинансирани от програмите по европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 година.

Общият размер на наложените финансови корекции се увеличава лавинообразно, казват от кметското сдружение. “Държим да подчертаем, че най-често общините са наказани за интервенции в държавна и частна инфраструктура, целяща подобряване на плачевното състояние на сгради, в които се помещават полиция, пожарна и др.”, пишат от НСОРБ. Кметовете посочват, че ситуацията с наказанията е “бедствие” за общинските хазни и за целта са направили експресно допитване до градоначалниците по места. И още: “Сигналите по нередности са от всякакво естество, включително недобросъвестни, депозирани от неудовлетворени потенциални изпълнители на обществени поръчки, които са участвали или участват в процедурите по възлагане, от бдителни граждани и неправителствения сектор”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Глупости на търкалета. Кметовете яко се издъниха и вмосто да завишат контрола в общените си и да назначат качествени служители те почват да се оплакват че държавата била строга към тях. Я веднага кметовете да направят списък с всяка една финансова корекция и министерството на финансите да направи проверки на место. После да се обявят резултатите публично и да се види кой крив и кой прав. Нека да се почне с този хубосник от Търново…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.