Сърбия осъди седем души на 11 г. затвор от Санджак за набиране на бойци за „Ислямска държава“

Любо Ганев за заложената бомба с екипировката на националите: Помогнах да потушим скандала

Пьонтек поведе Полша

Северна Македония огорчи Стоянович

Министър Банов: Функционира системата за подаване на електронни декларации на доставчиците на медийни услуги 

Кметът на Благоевград с почетен знак за принос за дипломатическите отношения между Казахстан и България

Конференция на жените лидери се проведе в София

Ограничението на скоростта по магистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора остава до края на септември

Във Варненския „Пирогов“ ще се влиза и през нов вход

Български с медал за доблестна служба от САЩ

Червени съветници в Бургас: При всеки дъжд улиците на Равнец стават плавателни канали

Затварят завод за автомобилни кабели в Търговище, работниците протестират за заплатите си Служителите чакат доплащане за два месеца и заплати за един

Екатерина Захариева облече уникално кимоно с български шевици в Токио

Уволниха прокурорски служител за контакти с подслушван

Барак Обама поздрави Дженифър Лопес за годежа, написа й ръкописно писмо

Наказания за сбъркано класиране в гимназиите МОН наложи санкции на трима

Министерството на образованието и науката е наложило три дисциплинарни наказания заради гафа с първото класиране в четири софийски гимназии с прием след седми клас.

Началникът на Регионалното управление на образованието в столицата Ваня Кастрева е с порицание, а експертите от РУО Камен Радев и Ваня Станчева са наказани с отлагане на повишението в ранг с една година, съобщи OFFNews, цитирайки МОН.

Налагането на наказанията бе поискано от министър Красимир Вълчев, след като бяха сбъркани изчисленията на баловете за Технологичното училище “Електронни системи” (ТУЕС) към Техническия университет в София, Националната природо-математическа гимназия (НПМГ), Професионалната гимназия по електроника “Джон Атанасов” и Професионалната гимназия по строителство и архитектура (паралелка “Парково строителство”).

Едната грешка бе, че оценката по математика не беше умножена по три, а другата – че за паралелката в НПМГ с физика оценката по олимпиадата по предмета не беше удвоена, а взета веднъж.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Брей че наказание?? Както в казармата::МЪМРЕНЕ ПРЕД СТРОЯ! Уплашиха ги.

  2. Порицанието не е дисциплинарно наказание. Дисциплинарни наказания са последно предупреждение за уволнение и уволнение. Галенето с перо не е наказание. А дисциплинарното наказание трябва да е свързано и с парична глоба. Но в Бългерията тези неща за връзкари са трудно приложими.

  3. Поредната НЕКАДЪРНОСТ на Мимистъра. Не иде реч за наказания, за това, че министърът замълча за същите грешки в още 3 РУОта. Изкара хората виновни, за ота че ги карат да работят с абсолютно непридвидим софтуер – защо ли? Защото самия той е дал поръчка за този софтуер, и ако излезне на яве всичко това, ще трябва самия той да си подаде оставката. Срам, срам, срам….

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.