Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Велико Търново”

Драгич: Просинечки обедини християни и мюсюлмани в Босна

На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Наказаха масажист за смъртта на мъж

След седем съдебни заседания състав на Шуменски окръжен съд призна Димитър Геров/62г./, известен като Митко-масажиста, за виновен за смъртта на Талихат Сабри/58г./ от шуменското село Друмево. В дома си през 2013 г. в качеството на рехабилитатор–масажист по непредпазливост подсъдимият причинил смъртта на клиента, чрез действия представляващи “мануална терапия”. Те спадат към медицинска професия лекар – специалист “Физикална и рехабилитационна медицина”, които Геров нямал право да упражнява, поради липса на квалификационна степен “магистър” по професионално направление “Медицина”, уточняват от съда.

Магистратите му налага наказание 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок. Осъждат Геров да заплати 20 000 лв. на съпругата на пострадалия и по 10 000 лв. на двамата му сина.
От окръжен съд съобщават, че съдебният състав под председателството на съдия София Радославова е взел решението за виновност след 4-часово заседание, в което е изслушал и пледоарии на страните.

Основен акцент, заради спецификата на разглеждания казус са били назначените в хода на досъдебното производство и съдебното следствие съдебно–медицински експертизи. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Варна.

Както “Труд” писа, инцидентът станал на 18 март 2013 г., когато мъжът от с.Друмево багерист със схванат врат посетил рехабилитатора за втори път. Първия път му правил масаж, а при второто посещение специалистът приложил мануална терапия с по-силно въздействие. След лечението пациентът се почувствал зле и потърсил помощ в шуменската болница. Бил изпратен за операция в „Св. Анна“ във Варна, но интервенция не е правена. На 2 април мъжът починал.

Същото условно наказание шуменският съд наложи и при първото гледане на казуса в началото на 2015 г. След това делото се върна за ново разглеждане от Апелативен съд.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.