Наказват французойка, преоблякла се на корта

Френската тенисистка Ализе Корне разбуни духовете на Ю Ес Оупън като се преоблече на корта. 28-годишната тенисистка извърши деянието в 10-минутната пауза, която реферите на турнира дават след втория сет при дамите заради невероятната жега в Ню Йорк. При завръщането си на корта Корне реши да смени тениската си и за миг остана само по спортен сутиен. Тя се отдалечи в задната част на игрището и се обърна с гръб към трибуните като успя да приключи с преобличането за секунди, но въпреки това моментът бе заснет от куп зяпачи. Реферът Кристиан Раск пък реши да накаже французойката с предупреждение за неспортсменско поведение, а решението му доведе до обвинения в сексизъм.

Наказана е за неспортсменско поведение, а в същото време мъжете непрекъснато си сменят тениските на корта“, написа Джуди Мъри, майка та британския тенисист Анди Мъри. Самата Корне беше изумена от санкцията, а денят й бе допълнително вгорчен от съперничката й Йохана Ларсон (Швеция), която я победи с 4:6, 6:3, 6:2.

Не искам отново да играя мачове като днешниязаяви французойката. - Може би трябва да променят правилата, за да не се налага да играем в такива жеги.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт