Прокуратурата влиза на проверка в болницата в Гоце Делчев

Първо досъдебно производство в Сливен за неверни данни в декларацията при минаване през КПП

Раздават помощи на бедните и безработни в Бургас Пакетите са с храни за 60, 100 и 130 лв.

Френският финансов министър: Може да се изправим пред най-тежката рецесия от времето на Втората световна война

Хора под карантина се разхождат и пазаруват Хванаха още петима в Шуменско

Нови 4 случая на нарушаване на домашната карантина в област Видин

Япония планира да обяви извънредно положение в Токио и още 6 префектури

Арестуваха варненец за измама с предпазни маски

937 души в Сливен и областта ще получат храни от БЧК

Белгия обяви, че епидемията от COVID-19 в страната е почти овладяна

Себастиан Курц: Австрия може да започне да отпуска мерките срещу коронавируса от 14 април

Полша увеличава тестовете за Covid-19 до 8-9 хиляди на ден

Наложиха домашен арест на нарушител на карантината

Монтираха устройства за защита на птиците

Броят на заразените с COVID-19 в Ню Йорк е намалял през последното денонощие

Наложиха вечерен час в община Аврен Заради кушия в Синдел и многолюдни ромски сбирки

Ромските махали във Варна бяха щателно дезинфекцирани, а медиатори се заеха да образоват хората как да се предпазват ефективно.

Вечерен час въведе община Аврен във всички 17 селища на територията си. Със заповед, подписана от зам.-кмета Боян Георгиев, движението по улиците се забранява от 21 до 5 часа, а изключения ще се правят само при неотложна нужда и след уведомяване на съответния кметския наместник.

Ограничението важи за общинския център и за селата Бенковски, Близнаци, Болярци, Добри дол, Дъбравино, Здравец, Казашка река, Китка, Круша, Приселци, Равна гора, Садово, Синдел, Тръстиково, Царевци и Юнак.

„Вечерният час бе наложен, тъй като получихме сигнали, че на много места не се спазва разпореждането да не се струпват хора. Нарушителите са предимно хора от ромския етнос, които трудно схващат заплахата от разпространение на вируса. Вечер обръщат селските смесени магазини в кръчми, правят големи купони и изобщо не се пазят“, обясни пред „Труд“ кметът на Аврен Емануил Манолов.

Чашата преляла в края на миналата седмица, когато над 80 роми от Синдел затворили пътя за с. Царевци, за да си организират кушия. Наложило се да бъдат викнати полицейски сили, за да бъдат разгонени и принудени да се приберат по домовете си.

„Опасността да пламне огнище на коронавирус е голяма, тъй като има, макар и малко, жители на общината, които се завърнаха скоро от Италия, Германия и Англия. Те трябва да са стриктни към наложената карантина. Разговарях и с неформалните лидери на общността, да разяснят правилата на хората“, добави Манолов. Вечерен час от 20 ч, но само за непълнолетни, бе въведен като превантивна мярка и в община Бяла.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.