Намалиха глобата на мъж, влачил куче с колата си в Габрово

Габровският районен съд намали размера на наложената глоба на мъж, който в нетрезво състояние влачи куче, закачено със синджир за теглича на управлявания от него автомобил. Решението подлежи на обжалване пред Административния съд, информира БНР.

Глобата от 1000 лева е максимума по член 62 ал. 1 от Закона за защита на животните, на който се основава наказателното постановление, издадено от Областната дирекция по безопасност на храните.

Извършителят на деянието поиска отмяна на постановеното, а Районният съд в Габрово намали определеният максимален размер на санкцията на 700 лева с оглед тежкото материално положение на жалбоподателя и с мотива, че проявената жестокост е инцидентен случай.

Той е от лятото на 2017 година. Тогава жена, шофирала автомобила си по улица „Козещица“ в Габрово и спътникът ѝ станали свидетели на това как мъж влачи куче, закачено със синджир за теглича на управлявания от него автомобил. Успели да го спрат и подали сигнал. На място пристигнал и ветеринарен лекар, който установил сериозни увреждания по тялото на травмираното животно.

Коментари

Задължително поле