На 21 март 2019 да почерпят

Захариева на форум на жените в Япония Външната ни министърка на визита в Страната на изгряващото слънце

Разследват пловдивчанин за голи снимки на малките му дъщери

5 млн. лева зад „зелената“ лъжа за Шабленското езеро Премиерът Борисов е подведен с измамата

Намериха засят канабис в двора на завод в Габрово Растения са открити и в друг имот на собственика, общото им тегло е 92 килограма

Виктор Орбан: Ако ЕНП бешe изключила Фидес, щеше да се превърне в партия с лява насоченост

Драми и сълзи ще нажежат до червено кухнята на Ада Кой ще се изправи срещу Чилева в битка за оставане в Hell’s Kitchen България

Митничари ще продават горива

СДС възкръсва в партньорство с ГЕРБ Коалицията очаква 8 евродепутати на изборите на 26 май

Касови бележки за парите за чистене на входа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 21 март 2019

България без “Футболист №1“ на старта в квалификациите (ИНФОГРАФИКА)

ЕНП замрази членството на партията на Орбан

Глоби за лекари и 112 родители заради ваксините 124 станаха случаите на морбили

Кабинетът одобри данък „градушка“ Земеделците и застрахователите ще плащат задължително вноски

Намалиха заплатата на районна прокурорка заради нарушение на етичното поведение

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет наложи на Райна Петкова Бачева, прокурор в Районна прокуратура – Благоевград дисциплинарно наказание по чл. 308, ал. 1, т. 2 от ЗСВ – „намаляване на основното трудово възнаграждение от 10 на сто за срок от шест месеца“.

Дисциплинарно дело № 16/2016 г. по описа на ВСС срещу прокурор Бачева е образувано във връзка с дисциплинарно нарушение по чл. 307, ал. 3, т. 3 от ЗСВ – извършени действия в нарушение на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, което е накърнило престижа на съдебната власт.

Проверката срещу Бачева бе направена по искане на главния прокурор Сотир Цацаров, след сигнал за недопустимо поведение на прокурорката към полицейски служител. Бачева опитала да принуди пътен полицай да отмени фиш на сина й и му наредила повече да не го спира на пътя. Директорът на ОД на МВР по това време незабавно сезирал инспектората към ВКП за действията и.

Срещу прокурор Бачева бе образувано още едно дисциплинарно производство за друго нарушение. Притискала служители в охранителна фирма да назначат на работа неин приятел. Тя първо поискала от служител да ходатайства пред шефа си за назначението, като подчертала, че по-добре да свърши тази работа, защото след време той можел да има нужда от помощ.
Приятелят и бил назначен, но след време се скарали и тя поискала уволнението му. По повод и на двата сигнала , главния прокурор Цацаров поиска уволнение на прокурор Бачева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.