„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Дуел за поръчки между Боинг и Еърбъс (ИНФОГРАФИКА)

Една нова кола на 400 души от населението По ръст на продажбите влизаме в топ 5 на ЕС

Бизнесменът Мирослав Хинков и съпругата му пътували в самолета, пуснат без проверка на Летище „София“ И двамата имали лиценз за пилот

Джихадистите се заканиха на Кипър, полицията отрича

Бойко Борисов: По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна Щом дойде наше правителство - изсветлява, заяви премиерът

Адвокат иска 100 000 лв. от прокуратурата Юристът се жалва, че е претърпял психическо напрежение и е уронено името му

Москва и Скопие на нож след „руска намеса“ (обзор) Заев: Русия да разбере, че нямаме алтернатива на НАТО и ЕС

Развалят договора с ТЕЦ AES-Гълъбово Няма да претендират за неустойки

Кристиан Вигенин: Действията на БАБХ и Министерство на земеделието в Шарково са незаконни Всеки следващ ден води отговорността към министър- председателя

БНБ с нови правила за заеми към свързани фирми Докладват вътрешните експозиции

Пресконференцията на Тръмп и Путин в Хелзинки (СТЕНОГРАМА)

Намалиха на 5 г. присъдата на жена убиец

Магистрати намалиха присъдата на Венета Ангелова /23 г./ от шуменското с. Салманово, която уби с един удар с нож в сърцето съпруга си Севдалин Христов от 7 г. на 5 г. затвор при строг режим. Решението е на Апелативния съд във Варна, пред който подсъдимата обжалва наказанието на шуменския окръжен съд.

Втората инстанция намалява и обезщетението, което Виолета дължи на двете си деца и майката на убития. По първоначалното решение тя трябваше да плати 260 000 лв., сега то пада на 150 000 лв. /по 60 000 лв. на двете си дъщери и 30 000 лв. на майката на убития/.

Според съда има смекчаващи обстоятелства, Венета не е целяла умишлено да умъртви Севдалин, а да го сплаши с ножа, тя изразява съжаление, признава фактите, не е била осъждана до момента. Освен това магистрати отчитат, че двете невръстни деца имат нужда от родител и те не следва да понасят всички негативи от извършеното от майка им. Присъдата може да бъде обжалвана пред ВКС.

Венета и Севдалин били приятели още от школото в село Салманово. През 2011 г. заживяли заедно и се родили двете им момиченца сега на 4 и 5 г. Построили си жилище – една стая в двора на тъщата. Постепенно скандалите там станали ежедневие. Севдалин искал да имат още деца, Венета не. Той я ревнувал и тънел в съмнения, че му изневерява. Взели решение да се разделят.

На фаталния 21 май м.г. се скарали непоправимо, първо пред роднини, после и у дома. Едно от децата извикало баба си, заради големия скандал между родителите. Докато се карали и дърпали, Венета взела ножа от близката маса и пробола Севдалин в гърдите. Уцелила го точно в сърцето, а той издъхнал на място от остра кръвозагуба. Жената дала обяснения, че се карали, защото Севдалин искал да се изнесе от къщата и да вземе децата, а тя не ги давала. Той я ударил с юмрук по главата, а за да се предпази тя взела ножа. „Крещях, че ако доближи, ще го ударя, но той не ме послуша“, обяснявала убийцата. Двете деца сега се отглеждат от баба им, подсъдимата е в затвора.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.