Намалиха присъдата на Анита Мейзер

В дългия си и объркан разказ пред съда Анита Мейзер дори се похвали, че била сътрудник на щатска служба, подобна на МВР.

Апелативния съд е наложил 3 години затвор при първоначален общ режим и 4000 лв. глоба

Скандалната Анита Мейзер ще лежи по-кратко в затвора. Това стана факт, след като тя обжалва наложеното й през октомври 2017 г. от Варненския окръжен съд наказание от 4 г. и половина лишаване от свобода за причиняване по непредпазливост на смъртта на съпруга й Николай Димов и за предлагане на подкуп на разследващ полицай.

Апелативния съд във Варна е потвърдил ефективната присъда, но я е намалил на 3 г., съобщиха от Апелативната прокуратура.

Заради смъртта на мъжа си, станала на 14 август 2016 г. при нелеп опит за демонстрация на сила, силиконовата миска е получила 3 г. лишаване от свобода, а за подкупа - 2 г. и глоба в размер на 4000 лв. След групиране на двете наказания Мейзер ще търпи по-тежкото при първоначален общ затворнически режим.

Апелативните магистрати са намалили и обезщетението, което Мейзер дължи на свекърва си. Вместо 150 000 лв. Анита ще трябва да й плати 100 000 лв. кръвнина заедно с лихвите от деня на смъртта на Николай.

Мейзер бе задържана веднага след това, но в края на юни тази година бе пусната под гаранция от 5000 лв. заради влошено здраве. Мярката й за неотклонение остава същата, докато изтече 15-дневния срок за обжалване или протестиране на решението пред Върховния касационен съд.

Анита е осъдена да заплати в полза на държавата и направените разноски по делото в размер на 2435 лв.

Решението може да се обжалва или протестира пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право