Намалиха присъдата на мъж счупил челюстта на студент заради футболен резултат

Окръжният съд във Велико Търново намали присъдата от 2 г на 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, постановена за Славомир М., който на 8 декември 2015 г. преби студент и му счупи челюстта. Саморазправата била извършена, защото младежът го питал за резултата от футболен мач. Пострадалият ще получи обезщетение от 5000 лв., вместо постановените на първа инстанция 10 000 лв. В исковата си молба битият Марио С. е оценил страданията си на 20 000 лв.

Окръжният съд е оправдал Славомир М. за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди и изменил в тази част присъдата на Районния съд в старата столица. Решението е окончателно и не подлежи на протест.

Славомир М. и пострадалият били в обща компания и празнували студентския празник през 2015 г. в механа в старата столица. Компанията през цялата вечер се веселила, като осъденият бил доведен от друг и бил непознат за жертвата. Около 22 часа Марио С. забелязал, че никой не контактува със Славомир М., а последният гледал футболен двубой по телевизора, и го попитал „Какво става с мача, какъв е резултата?“. Осъденият отговорил : „Сега има реклами, след това ще видим“.

Малко след полунощ Марио решил да излезе пред заведението, за да подиша чист въздух. Когато отворил входната врата и излязъл навън, се озовал срещу обвиняемия. Изненадващо и без да каже нещо, той му нанесъл няколко удара с юмрук по лицето му, от които паднал и се ударил в ръб на бордюра на градинката пред входа.

Пред заведението бил и друг мъж от компанията, който извикал „Защо го удряш, какво ти е направил?“, а Славомир М. отговорил : „Показвам на момчето какъв е резултата“. Разбрали за инцидента, навън излезли и други от компанията, които помогнали на Марио да се измие и да отиде до Спешното отделение. След преглед при зъболекар по-късно станало ясно, че момчето е със счупена челюст.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони