Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Намаляват част от цените в синята зона на Сливен

Кметът на Сливен Стефан Радев предлага изменение на две общински наредби, свързани с новата синя зона в града.  В мотивите за това кметът посочва, че с премахването на незаконните гаражи в центъра била обсъдена възможността за разкриването на повече паркоместа от предвидените, което пък било основание да намали цената. Макар в основанията за промените да се изтъкват тези причини, предложението идва, след като Окръжната прокуратура оспори двата нормативни акта в съда заради начините, по които са формирани цените в синята зона и други нарушения.
Кметското предложение е картите за служебен абонамент за паркиране да паднат от 150 на 120 лева, а живущите по постоянен адрес в синята зона да плащат вместо по 12, по 10 лева месечно за паркиране на автомобила си. Годишната им такса пък да стане от 105 на 70 лева. Предлага се два пъти по-ниска цена и на таксата за съхранение на репатрираните автомобили – от 4 на 2 лева за час.  Почасовото паркиране в синята зона остава по 1 лев за час, не се променя и месечният абонамент на стойност от 80 лева за паркиране без обозначено място.
Освен в Наредбата за местните такси и цени на услуги, Стефан Радев иска изменение и в Наредбата за въвеждането на почасовото паркиране. Те предвиждат да бъдат осигурени безплатни паркоместа за държавните институции и организациите на бюджетна издръжка.
Абонаментна карта за паркиране при специални цени ще бъде издавана на лицата, които извършват търговска дейност в собствен или нает имот в синята зона.
АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – TRUD@TRUD.BG И TRUDONLINE@GM

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.