Намаляват част от цените в синята зона на Сливен

Кметът на Сливен Стефан Радев предлага изменение на две общински наредби, свързани с новата синя зона в града.  В мотивите за това кметът посочва, че с премахването на незаконните гаражи в центъра била обсъдена възможността за разкриването на повече паркоместа от предвидените, което пък било основание да намали цената. Макар в основанията за промените да се изтъкват тези причини, предложението идва, след като Окръжната прокуратура оспори двата нормативни акта в съда заради начините, по които са формирани цените в синята зона и други нарушения.

Кметското предложение е картите за служебен абонамент за паркиране да паднат от 150 на 120 лева, а живущите по постоянен адрес в синята зона да плащат вместо по 12, по 10 лева месечно за паркиране на автомобила си. Годишната им такса пък да стане от 105 на 70 лева. Предлага се два пъти по-ниска цена и на таксата за съхранение на репатрираните автомобили - от 4 на 2 лева за час.  Почасовото паркиране в синята зона остава по 1 лев за час, не се променя и месечният абонамент на стойност от 80 лева за паркиране без обозначено място.

Освен в Наредбата за местните такси и цени на услуги, Стефан Радев иска изменение и в Наредбата за въвеждането на почасовото паркиране. Те предвиждат да бъдат осигурени безплатни паркоместа за държавните институции и организациите на бюджетна издръжка.

Абонаментна карта за паркиране при специални цени ще бъде издавана на лицата, които извършват търговска дейност в собствен или нает имот в синята зона.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ - [email protected] И TRUDONLINE@GM

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България