На 22 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 22.10.2019

Трима контузени в „Игри на волята“ Славяни отново ще спят в лукс

Фейсбук с нови правила за сигурност за предстоящите президентски избори в САЩ

Путин предлага помощ на Африка без условия

Еди Рама отхвърли искането на опозицията за оставка

Нетаняху върна мандата за съставяне на правителство

Испанската полиция разби банда обирджии, ограбвали домове на футболисти

Руски хакери се маскирали като ирански Атакувани били поне 35 държави, като в 20 нападенията били успешни

Христо Иванов и Атанас Атанасов приемат гаврата на Тома Белев с еврейския народ Лидерите на „Демократична България“ не искат да вземат мерки срещу кандидата им за общински съветник в София

„Пепел от рози“ получи френска награда

Протест пред френското посолство у нас в подкрепа на Северна Македония за ЕС

Вдигат заплатите с ускорени темпове

Колко месеца имам право на обезщетение като безработен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 22 октомври 2019

Намалява безработицата в Свищовско

безработни

В община Свищов се наблюдава тенденция на спад в броя на регистрираните безработни. В края на февруари те са 1471 души, което представлява намаление спрямо предходен месец с 68 души.

Равнището на безработица пада с 0,4 пункта и в края на месеца е 9,4 % /при 8.2 % на национално ниво/. През същия период на предходната година броят на безработните е бил 1614 души или със 143 души повече от сегашния, а равнището е било 10,3%.
Нараства дела на лицата с основно, начално и висше образование и се снижава дела на безработните със средно. Групата на безработните лица с начално и по-ниско образование включва 152 души и остава непроменена спрямо предходен месец. Групата на лицата с основно образование наброява 224 души, а безработните лица с висше образование намаляват и са 271 лица.
Лицата със средно образование без работа са 824 души. Относителният им дял в структурата по образование се снижава и заема 56,02 на сто.

През месец февруари новорегистрираните лица са 109, лицата с възстановена регистрация – 2. Прекратените регистрации поради неспазване на задълженията от страна на търсещите работа лица са 23, а прекратените по други причини – 15.
Край на разговора

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.