Възможна е тристранна среща между САЩ, Северна и Южна Корея

Израел призна за удар по сирийски ядрен реактор, извършен преди няколко години

На 21 март 2018 да почерпят

Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

Намалява безработицата в Свищовско

Тенденция за намаляване на безработицата в Община Свищов е регистрирана през септември. В края на месеца те са 1080  души, което представлява спад спрямо предходен месец с 45 души. Равнището на безработица възлиза на 6,9 % при 7,8 % на национално ниво. През същия период на предходната година броят на безработните е бил 1020 души или с 60 души по-малко от сегашния, а равнището е било 6.5%.

Според статистиката безработните лица на възраст до 29 години заемат най-нисък относителен дял – 11,11 на сто, а броят им е 120 души.Най-голяма е групата на лицата над 50 години с абсолютен брой 481  души и относителен дял 44,54 на сто.
Възрастовата група от 30-49 години е на второ място по големина в структурата с абсолютен брой 479 души и относителен дял 44,35 на сто. През месеца в тази група се отчита намаление с 20 души.

Групата на безработните лица с начално и по-ниско образование включва 121 души. Отчита се намаление със 7 души  и понижаване на дела й с 0,17 пункта. Без работа са 159 свищовлии с основно образование, а висшистите са 236 човека.

Увеличават се обаче безработните със средно образование, които към момента наброяват 564 души и са месец са се увеличили с 45 човека.

Новорегистрираните лица са 113.Изходящият поток наброява 160 души, от които 114 са постъпили на работа. Трудова реализация с посредничество на бюрото по труда са намерили 83 души, от които 60 на несубсидирани работни места, 17 – по ОП „РЧР” и 6 – по програми и мерки за заетост.
Прекратените регистрации поради неспазване на задълженията от страна на търсещите работа лица са 33, а прекратените по други причини – 13.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.