Плеймейтката Марешка отпадна от „Игри на волята“

20 интересни факта за алкохола

Над 60 са вече жертвите при експлозията в джамия в Афганистан

Апетитът за сладко е признак за лош сън

Борис Джонсън: Ще напуснем ЕС на 31 октомври, дори ако споразумението бъде отхвърлено от депутатите

Обезвредиха съмнителен предмет на лондонска улица

Йозджан Дениз нае нова вила

Меркел: Имаме много работа до постигане на споразумение по дългосрочния бюджет на ЕС

Признаха си спонсори на Мая ДБГ си спомниха, че платили билбордовете на Манолова

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Нов случай на африканска чума при диво прасе в Ловешко

Оперираха мъжа, паднал във водопад в Беласица

Регулират цените на вносни лекарства Паралелният внос ощетява потребителите

Малина Крумова: 96% от катастрофите се дължат на грешки на водача

Нередовни пътници биха кондуктор в автобус в Пловдив

Намалява безработицата в Свищовско

Тенденция за намаляване на безработицата в Община Свищов е регистрирана през септември. В края на месеца те са 1080  души, което представлява спад спрямо предходен месец с 45 души. Равнището на безработица възлиза на 6,9 % при 7,8 % на национално ниво. През същия период на предходната година броят на безработните е бил 1020 души или с 60 души по-малко от сегашния, а равнището е било 6.5%.

Според статистиката безработните лица на възраст до 29 години заемат най-нисък относителен дял – 11,11 на сто, а броят им е 120 души.Най-голяма е групата на лицата над 50 години с абсолютен брой 481  души и относителен дял 44,54 на сто.
Възрастовата група от 30-49 години е на второ място по големина в структурата с абсолютен брой 479 души и относителен дял 44,35 на сто. През месеца в тази група се отчита намаление с 20 души.

Групата на безработните лица с начално и по-ниско образование включва 121 души. Отчита се намаление със 7 души  и понижаване на дела й с 0,17 пункта. Без работа са 159 свищовлии с основно образование, а висшистите са 236 човека.

Увеличават се обаче безработните със средно образование, които към момента наброяват 564 души и са месец са се увеличили с 45 човека.

Новорегистрираните лица са 113.Изходящият поток наброява 160 души, от които 114 са постъпили на работа. Трудова реализация с посредничество на бюрото по труда са намерили 83 души, от които 60 на несубсидирани работни места, 17 – по ОП „РЧР” и 6 – по програми и мерки за заетост.
Прекратените регистрации поради неспазване на задълженията от страна на търсещите работа лица са 33, а прекратените по други причини – 13.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.