Екатерина Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още тази година

Произвеждат 50 хиляди кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

4-годишно дете е починало в МБАЛ в Разлог

Остава бедственото положение в смолянската община Баните

Пушач издаде пиян шофьор в Шумен

Бойко Борисов посрещна Ангела Меркел на летището (ВИДЕО)

Българин от Русе извади богоявленския кръст в македонска община, отрупаха го с подаръци

Йоханес Хан: Европа не може да се сведе до банкомат

76,4 млн. лв. е проектобюджетът на Велико Търново за годината Предвидени са 300 000 лева за ремонт на пътища в населените места

Задържаният куриер на алоизмамниците имал регистрация за наркотици

Цистерна с газ дерайлира на гара Бяла

Ким Кардашиян и Кание Уест кръстиха дъщеричката си Чикаго

Дългото излежаване през уикенда е полезно за здравето, казват учени

Румен Петков проведе среща с Владислав Кононов, изпълнителен директор на Руското военно-историческо общество

Задържаха 16-годишен куриер на измамници с „пратка” от 76 000 лв.

Намалява безработицата в Свищовско

Тенденция за намаляване на безработицата в Община Свищов е регистрирана през септември. В края на месеца те са 1080  души, което представлява спад спрямо предходен месец с 45 души. Равнището на безработица възлиза на 6,9 % при 7,8 % на национално ниво. През същия период на предходната година броят на безработните е бил 1020 души или с 60 души по-малко от сегашния, а равнището е било 6.5%.

Според статистиката безработните лица на възраст до 29 години заемат най-нисък относителен дял – 11,11 на сто, а броят им е 120 души.Най-голяма е групата на лицата над 50 години с абсолютен брой 481  души и относителен дял 44,54 на сто.
Възрастовата група от 30-49 години е на второ място по големина в структурата с абсолютен брой 479 души и относителен дял 44,35 на сто. През месеца в тази група се отчита намаление с 20 души.

Групата на безработните лица с начално и по-ниско образование включва 121 души. Отчита се намаление със 7 души  и понижаване на дела й с 0,17 пункта. Без работа са 159 свищовлии с основно образование, а висшистите са 236 човека.

Увеличават се обаче безработните със средно образование, които към момента наброяват 564 души и са месец са се увеличили с 45 човека.

Новорегистрираните лица са 113.Изходящият поток наброява 160 души, от които 114 са постъпили на работа. Трудова реализация с посредничество на бюрото по труда са намерили 83 души, от които 60 на несубсидирани работни места, 17 – по ОП „РЧР” и 6 – по програми и мерки за заетост.
Прекратените регистрации поради неспазване на задълженията от страна на търсещите работа лица са 33, а прекратените по други причини – 13.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.