Намалява строежът на жилищни сгради във Великотърновска област

Снимка: Община Велико Търново

През четвъртото тримесечие на 2016 г. общинските администрации на територията на Великотърновска област са издали разрешителни за строеж на 32 жилищни сгради с 64 жилища в тях и на още 54 други сгради.

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради са се увеличили с близо 7%, докато броят на жилищата в тях и общата им застроена площ намаляват.

Право за градеж пък е дадено за други видове сгради и в тази област има ръст с 20%.Това съобщиха от Териториалното статистическо бюро във Велико Търново.

През четвъртото тримесечие на миналата година в региона е започнал строежът на 15 жилищни сгради със 141 жилища в тях, както и на 26 други сгради. Спрямо предходното тримесечие започнатите жилищни сгради са с близо 29% по-малко, докато броят на жилищата в тях се увеличава шест пъти, а общата им застроена площ – около три пъти.

Увеличение се наблюдава и на започнатите други видове сгради с над 5 пъти, а при разгънатата им обща застроена площ – близо 13 пъти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.