Намериха арсенал от 8 пистолета, ловна карабина и 152 боеприпаса в балканска махала

МВР

52-годишният притежател е от Варна и се заселил в „ Лунната долина“ преди няколко години със семейството си

Боен арсенал от различни оръжия със заличени номера откри полицията при спецакция в махаличка край златаришкото село Средно село в прочутата местност „Лунната долина".

Ударът е извършен по сигнал на местни жители, които се жалвали, че от доста време се копае за имане в нивите им. Иманярски находки полицията засега не е намерила, но се натъкнала на оръжия в къщата на варненеца Киро М., който от няколко години живеел като отшелник със семейството си в махаличката Новогорци в землището на Средно село. Имотът се намирал в местността „Рибарци“, където е и туристическата атракция „Лунната долина“.

52-годишният варненец живеел в неурегулиран имот в  Новогорци със синовете си, жена си и малко дете. Той се оказал известен на полицията. В едно от помещенията на къщата са открити 8 късоцевни огнестрелни оръжия - 6 пистолета „Макаров“, един „Байкал“ и един „Маргони“. В друг тайник имало дългоцевно оръжие – ловна карабина ИЖ 18 . Полицията попаднала и на 152 боеприпаса.

Пушкалата са със заличени номера и без необходимите разрешителни за притежание и съхранение. Оръжията и боеприпасите са иззети. В друго жилище, ползвано от същото лице са намерени наркотични вещества-около 250 грама канабис. Мъжът е задържан и по двата случая-за оръжията и дрогата са образувани досъдебни производства.

Специализираната полицейска операция в сряда  се е провела  под наблюдението на Окръжна прокуратура – Велико Търново. Акцията е реализирана с участието на полицията  от  Елена и ОДМВР - Велико Търново.

Коментари

Задължително поле