Намериха 1,7 килограма марихуана в околностите на Кърджали, задържан е 22-годишен мъж

Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Кърджали, в ОДМВР – Кърджали се провежда разследване по бързо производство за държане с цел разпространение на наркотично вещество – марихуана. Това съобщават от вътрешното министерство.

На 2 и 3 февруари 2019 г. при специализирана операция, разпоредена от старши комисар Венцислав Момчилов, в околностите на Кърджали е намерена и иззета марихуана с общо тегло 1,7 кг. По случая за срок до 24 часа в РУ-Кърджали е бил задържан 22-годишен мъж.

Той е привлечен като обвиняем към наказателна отговорност като обвиняем за престъпление по чл.354а ал.1 от Наказателния кодекс – за държане с цел разпространение на наркотични вещества. С постановление на Окръжна прокуратура – Кърджали обвиняемият е задържан за срок от 72 часа. Чл.354а ал.1 гласи: "Който без надлежно разрешително произведе, преработи, придобие или държи наркотични вещества или техни аналози с цел разпространение, или разпространява наркотични вещества или техни аналози, се наказва за високорискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода от две до осем години и с глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева, а за рискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева. Когато предмет на престъплението са прекурсори или съоръжения или материали за производство на наркотични вещества или техни аналози, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева."

Извършени са огледи на местопроизшествие, претърсвания и изземване, разпитват се свидетели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право