Намериха 4.2 милиона евро закопани в Кавала

След много часове разследвания и целенасочена информация полицията откри 4,2 милиона евро, закопани в автокъща в Кавала. Става дума за предварително режисиран план от изпълнителен директор на компанията, който присвоил незаконно намерените пари.

Всичко започва миналия януари, когато високопоставен служител на компанията се оплакал на властите, че двама цивилни мъже с маски го пречакали пред дома му и под предлог, че са отвлекли дъщеря му, го принудили да им даде 4,2 милиона евро откуп, които се намирали в сейфа на компанията.

В продължение на 11 месеца полицията следяла участниците, техните телефонни разговори и методологията, която следвали. Разследването, стигна до заключение, че става въпрос за целенасочен грабеж с „жертва“ изпълнителния директор на компанията с „отвлечена“ жертва - дъщеря му.

Предполага се, че грабежът е инсцениран от изпълнителния директор на компанията, за да присвои парите. Негови съучастници са двама други - баща и син, които поддържат автокъщата, в чийто двор са намерени парите.

Тримата обвиняеми, които бяха отведени в полицията в Кавала са преместени в затвора в Комотини до съдебния процес.

Коментари

Задължително поле