Наоми роди три камерунски козлета

Първите три бебета за 2019 г. се родиха във варненския зоопарк. Камерунската коза Наоми даде живот на две женски и една мъжка рожба.

"Обикновено камерунските кози раждат по 2 малки, но на 19 февруари Наоми ни изненада с три бебета", казват в зоокъта. Малките вече се опитват да изследват света около себе си и съвсем скоро посетителите ще могат да ги видят на открито. В момента бебета се хранят само с мляко, като майка им Наоми има достатъчно и за трите, но скоро ще преминат към храната на възрастните. От зоопарка търсят осиновители на малките, като тяхна ще бъде честта да ги кръщават и им дадат име. През 2018 г. в зоопарка във Варна са се родили над 100 бебета от различни животински видове. Сред тях са маймунки, дългоноси мечета, лопатари, муфлони и други. Всички те вече очакват осиновители. В момента малките свободно се разхождат из контактната зона, където могат да бъдат хранени от посетителите три пъти в седмицата по един час.

По традиция на 1 март между 11.00 и 12.00 ч. най-малките посетители ще могат да изработят мартеници за новородените обитатели на зоокъта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България