Нападателят на лекари остава зад решетките, осъждан бил пет пъти

Снимка: Архив

Кирил Н., който безпричинно нападна бургаски лекари, докато се опитвали да спасят живота му, остава в ареста, реши Районен съд – Бургас.

22 годишният мъж псува и би жестоко охранител и двама лекари от болница Бургасмед в комплекс "Меден рудник". В хода на събиране на данни за престъплението дознателите са разпитали 9 от свидителите на инцидента.

В мотивите си за отказ да пуснат извършителя от ареста магистратите са сочат, че деянието е с висока степен на обществена опасност. Престъплението е осъществено на публично място, в болнично заведение, в присъствието на множество лица, дежурните лекари в болницата, също и обслужващия медицински и помощен персонал и охрана. Докаран по спешност по повод алкохолна интоксикация, Кирил Н. не е бил провокиран от никого и неоснователно е инициирал случилото се. Обществения ред и спокойствието на гражданите са били в сериозна степен засегнати от действията на обвиняемия, са мотивите на съда.

Бургаският районен съд отчете още, че съдимостта на Кирил Н. и заведените криминални регистрации срещу него, сочат, че същият е лице с висока степен на обществена опасност. Той е бил осъждан  пет пъти за престъпления против собствеността. Наложените наказания обаче не са имали възпиращ ефект, което дава основание на съдът да  реши, че обвиняемият трайно не зачита закона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България