Нападателят от Дюселдорф, ранил седем души, бил с психични проблеми и е от бивша Юглославия

атака в Дюселдорф

В четвъртък вечерта мъж, въоръжен с брадва, нападна и рани няколко души на централната гара в германския град Дюселдорф, провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Първоначалните данни предполагаха между четирима и петима ранени. Налице бяха съмнения, че в атаката е участвал повече от един нападател. По-късно полицията коригира разпространените данни, уточнявайки, че в нападението е участвало само едно лице, а не двама, както се допускаше преди това.

В изявление правоохранителните органи съобщиха, че „нападател, вероятно въоръжен с брадва, е атакувал хора на случаен принцип“ в около 20.50 часа (местно време). Мъжът, извършил престъплението, има ментални проблеми. Най-напред той е нападнал пасажерите във вагон на един от влаковете, след което е избягал от местопрестъплението.

По отношение на самоличността му бе уточнено, че е гражданин на държава от бивша Югославия и е на възраст от 36 г.

Самият извършител на атаката също е ранен, при това сериозно, след като при опита за бягство е скочил от мост. Задържан е и е настанен в болница. Състоянието му не позволява да бъде разпитан от следователите, се казва още в разпространеното от властите съобщение.

Междувременно в района на гарата бе разположен голям полицейски контингент, който остана на разположение няколко часа. Зданието бе евакуирано, а движението на влакове временно бе преустановено. Местни медии съобщиха, че районът е наблюдаван с хеликоптери.

https://twitter.com/TEN_GOP/status/839951115487752193

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа