Нападнатата в Горна Оряховица медицинска сестра: Няма да се изплаша, ще продължа да работя в спешната помощ

Нападнатата в Горна Оряховица медицинска сестра е категорична, че няма да се изплаши от случилото се и ще продължи да работи в спешната помощ. Петя Стоянова беше ударена от 53-годишна жена, пристигнала в болницата с внучето си, което е имало рана на главата. Извършителката, която е осъждана за хулиганство, получи шестмесечна условна присъда за деянието.

„Няма да се изплаша, не ме е страх, обичам си работата и ще остана да работя в спешна помощ”, категорична беше пред БТВ Петя Стоянова.

По думите й детето е имало лека охлузна рана на челото и случаят не е бил спешен. „Нямаше нищо спешно, което да кара близките да се държат по този начин. Ние дори не бяхме допуснати да прегледаме нормално детето”, разказа Петя Стоянова.

Тя беше категорична, че в болницата с нищо не са провокирали агресивното поведение. „Погрижихме се изцяло за нея и малкото дете”, увери тя.

„Бях много емоционално наранена, почувствах се използвана, сама и незащитена”, призна медицинската сестра.

„Когато дойдат в спешната помощ, от ромския етнос винаги са специални, винаги бързат и са най-спешни. Това не е така – всички пациенти са специални. Подложени сме ежедневно на някаква атака от тяхна страна. Ежедневно сме заплашвани и обиждани”, каза още медицинската сестра.

Коментари

Задължително поле