Нападнатите курсанти правили гонка с другата кола, тя била управлявана от жена

Снимка: Архив

Повдигат днес обвинение на циганина, който изпотроши Ауди-то им с брадва

От прокуратурата дадоха повече подробности за случая, при който курсанти от НВУ “Васил Левски“ бяха нападнати от циганин с брадва на пътя между Сливен и Гурково.

На 13 януари 2019 г., около 19.00 часа, лек автомобил, марка „Ауди“ се движил по Първокласен път I– 6. Той бил управляван от П.А., на 20 г., курсант в НВУ “Васил Левски“, като в автомобила пътували още четирима негови колеги, на възраст 19-20 г. По същия път се движил и лек автомобил, марка „Опел Корса“, управляван от 33-годишната М.Т., като в него пътувал и Й.П., на 32 г., гласи информацията от Апелативна прокуратура-Пловдив.

При движението си водачите на автомобилите са предприели няколко маневри - изпреварвания, като на 7 км преди Гурково, М.Т., която шофирала л.а. “Опел Корса“, спряла напречно на осовата линия, а водачът на “Ауди“-то спрял след автомобила, управляван от нея.

Й.П., на 32 г., слязъл от лекия автомобил и нанесъл удари с брадва по предно панорамно стъкло и преден капак на “Ауди“-то, след което се качил в автомобила „Опел Корса“ и се отдалечил от мястото. Пътуващите в другия автомобил достигнали до най-близката бензиностанция, откъдето в 19.06 часа сигнализирали на тел.112 и съответно съобщението било получено в Районно управление на МВР-Казанлък.

Извършителят на деянието Й.П. и спътничката му са установени в Прохода на Републиката и отведени в полицейския участък в гр. Гурково. Й.П. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

На 13 януари 2019 г. е образувано бързо производство срещу Й.П. за извършено престъпление по чл.325 ал.3 вр. с ал.2 от НК, със срок на разследване от 7 дни.

Днес, 14 януари 2019 г., предстои да бъде повдигнато обвинение срещу Й.П. за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на МПС и се отличава с изключителна дързост /нанесъл удари с брадва по предното панорамно стъкло и предния капак/ на лек автомобил, управляван от П.А. След повдигане на обвинението ще бъде преценена законосъобразната мярка за неотклонение, която да бъде взета спрямо Й.П. От събраните доказателства до момента е видно, че Й.П. е осъждан по пет присъди за извършени кражби. Изтърпявал е и наказание „Лишаване от свобода“, като е лице от активния криминален контингент. Активната работа по бързото производство продължава под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък.

Коментари

Задължително поле