Направиха римейк на „Линия на смъртта“

Продуцент е Майкъл Дъглас

Режисьорът Нилс Арден Оплев почти е готов с амбициозния си римейк на жанровата трилър-хорър класика “Линия на смъртта” на Джоуел Шумахер, но първите рекламни материали не успяха да възбудят истински интереса на феновете на оригинала и страшните филми като цяло. Продуцентите и Нилс Арден Оплев все пак се надяват, че техният продукт ще се представи прилично и няма да бъде отписан и отпратен в графата на несполучливите опити за римейк.

“Линия на смъртта” разказва за петима студенти по медицина, които се надяват да открият какво лежи отвъд линията на смъртта, като за целта умишлено се поставят в състояние на клинична смърт. Постепенно увеличавайки времето, в което са мъртви, скоро те се сблъскват с материализацията на мрачни моменти от миналото им и наравно с това се борят с паранормални последици, които преминават при нас от “другата страна”. Моментът с паранормалните последици се явява и нововъведението от оригинала на Шумахер.

Нилс Арден Оплев е режисирал шведската екранизация на “Мъжете, които мразеха жените” и “Mr. Robot” и има интерес към тематиката на трилъра. Той обаче не е на нивото на Джоел Шумахер. Сценарият е дело на Бен Рипли, който си създаде репутация на талантлив писач с успеха на научно-фантастичния хит “Първичен код”. Продуценти са Лорънс Марк и прочутият актьор Майкъл Дъглас.

В ролите ще видим Елън Пейдж, Диего Луна, Джеймс Нортън, Кирси Клемънс и Кийфър Съдърланд, който участваше и в оригинала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино