На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Напредва строителството на „Арена Шумен”

Така ще изглежда комплексът на входа на Шумен

Започва градеж на хотел до спортната зала

Напълно изградени са основите на многофункционалната спортна зала “Арена Шумен”, усилено се работи по стоманобетоновата конструкция на комплекса. Това обяви ръководителят на проекта Емил Мартинов от фирмата изпълнител “Джи Пи Груп” два месеца и половина след първата копка. Както “Труд” писа, строежът на залата стартира в края на февруари, а за изграждането й бяха отпуснати 8,5 млн.лв. държавни средства, гласувани от кабинета “Борисов 2”. Залата се гради на терена на съборените неизползваеми казарми на Пети полк.

До края на юни ще започне работа по металната конструкция за покрива на “Арена Шумен”. Работи се и по околните пространства, те се облагородяват паралелно със застрояването. На строителната площадка непрекъснато са по 70 работници на фирмата строител. “Срокът за завършване е февруари 2018 г. Може да сме готови предсрочно, но не бързам с обещанията”, каза Мартинов.

“Арена Шумен” ще бъде с 2300 места за зрители (1500 седящи – б.а.) и възможности за всички видове спорт и културни мероприятия. В залата ще има всичко нужно – съблекални, бани, помещения за пресконференции, търговска част, билетни каси. Тя е решена с парадни трибуни, които гледат към Шуменското плато. Ще има паркинг с 300 места и зелени площи за отдих.

Общата площ на комплекса със зала, басейни, зони за отдих, жилищен комлекс и хотел за гостуващи спортисти и туристи е 75 дка. Преди седмица след търг шуменец е купил терена за изграждане на хотела, съобщи кметът Любомир Христов. Инвеститорът е уверил, че до края на годината сградата ще бъде вдигната в груб строеж. “Радваме се, че изграждането на спортния комплекс върви паралелно с останалите предвидени обекти. Този район на входа на Шумен ще стане едно от най-привлекателните места”, смята градоначалникът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.