Напусналият Нова тв Васил Иванов пред „Труд“: Започнаха да спират разследванията ми

Посочи Дарина Сарелска като виновник за ситуацията

Мое предаване вече четвърти месец не се излъчва, а доказва корупционна вина на кмет, заяви журналистът

"Само от началото на тази година директорът на “Новини и актуални предавания” в Нова телевизия Дарина Сарелска спря няколко мои разследвания. Едно от тях стои готово вече четвърти месец. Кадрите доказват корупционна вина на кмет на столичен район. Въпреки това тя (Сарелска - б.а.) отказва да го пусне за излъчване”, заяви пред “Труд” журналистът Васил Иванов. Във вторник той съобщи, че напуска електронната медия заради “системна цензура”.

По-рано Иванов обясни в профила си в социалната мрежа фейсбук, че вече е подал молбата си за напускане и публикува снимка на заявлението. В него журналистът посочва като основен виновник за ситуацията пряката си началничка Дарина Сарелска.

Васил Иванов обеща пред “Труд”, че в следващите дни ще разкаже подробности пред вестника и ще даде конкретни примери за цензурата, упражнявана от мениджърката.

В същото време от “Нова Броудкастинг груп” излязоха с официална позиция, в която благодариха на Иванов за работата му за електронната медия, продължила 14 години. Ръководството на Нова тв обяви, че се гордее с разследванията на своите журналисти, като сред изброените поводи за гордост бяха основно репортажи на Иванов и неговия екип от предаването “Разследване”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България