Напушен шофьор забърка тройна катастрофа край Монтана

Снимка: Архив

Замаян от марихуана мъж, тръгна на път с автомобила си,  блъсна  друга кола, а в мелето  пострада и трето превозно средство. При верижната катастрофа е ранена 87 годишна жена, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

23 годишният Милен К. от Бойчиновци се качил в неделя следобед на „БМВ 520” – собственост на софийска фирма, и поел от Монтана към Лом. На изхода от областния град обаче Милен се блъснал в движещия се в насрещното платно и завиващ наляво лек автомобил „Сузуки Лиана”, управляван от Борислав  Х. /61 г./ от София.

При удара между двете коли пострадало и „Ауди А 6”, зад волана на което седял Иван  А./44 г./ от Берковица. При произшествието е пострадала пътувалата в „Сузукито”  87 годишната Цветанка А. от София. Бабата е настанена в монтанската болница с контузия на гръдния кош и счупени ребра, но животът й не е в опасност.

Тримата шофьори са проверени за алкохол, пробите са отрицателни. Заради неадекватното му поведение Милен К. е бил тестван и за дрога и уредът отчел марихуана.

На тримата шофьори са съставени актове, образувано е досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда с МПС, за което наказанието е до три години затвор или пробация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право