НАП Варна продаде джипа на длъжник от Добрич

40 купувачи са участвали в наддаването

Публичните изпълнители от ТД на НАП Варна продадоха на търг джипа на добруджанец, отказал да заплати доброволно просрочените си данъчни задължения към бюджета. 40 кандидат-купувачи наддаваха за високопроходимия автомобил Тойота Ланд Крузер на търга, проведен в офиса на НАП в Добрич.

Наддаването започна от 7 600 лева и достигна над 17 хил. лева, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция. От началото на 2019 до края на март публичните изпълнители от отдел „Публични вземания“ при НАП Варна са провели 145 търгове с тайно наддаване, като в бюджета са постъпили 655 912 лева. 26 634 895 лева са събрани за първите три месеца на годината от фирми с просрочени данъчни и осигурителни задължения от обхвата на териториалната дирекция във Варна.

За да избегнат обявяването на публична продан на движимо и недвижимо имущество, от НАП Варна съветват всеки, който има просрочени данъчни или осигурителни задължения, да ги внесе доброволно в предвидените от закона срокове. От НАП препоръчват още, всяка фирма или физическо лице периодично да проверява онлайн за задължения, дължими към НАП и предадени от други институции, както и за образувано изпълнително дело.

Това става с безплатния персонален идентификационен код (ПИК) и с електронен подпис (КЕП) в Портала за е-услуги на НАП. В случай на финансови затруднения длъжникът може да предостави обезпечения и да обсъди с публичния изпълнител възможност за краткосрочно погасяване на дълга на части.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България