Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Депутатските заплати скараха партиите (обзор) Гуша за гуша и обиди на „Популист!”

Кирил Ананиев издаде заповед за забрана за влизане на чужденци в България

Отсрочват заеми на граждани до 6 месеца

Нови 636 жертви на коронавируса в Италия, но намалява броят на заразените

Министър Владислав Горанов: И работещите фирми ще ползват мярката 60/40 (обзор)

Ипотеките у нас двойно по-скъпи от еврозоната

НАП във Велико Търново събра над 1,2 млрд. лева за година

Снимки: Веселина Ангелова

Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново за поредна година събра над 1,2 млрд. лева данъчно-осигурителни задължения. Това обяви в сряда директорът на приходната дирекция Ивайло Здравков. По думите му при план 1 206 000 лв. изпълнението за миналата година е било 1 255 600 лв.

„В контролната дейност издадохме за предходната година 541 данъчно-ревизионни актове, с които установихме допълнително 43 600 000 лв. задължения. 25% от актовете бяха обжалвани пред съд. Повишихме броя на приключилите ревизии с 16,67% на годишна база. В хода на ревизионните производства отправихме покани за корекции по чл. 103 на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) до 104 юридически лица и са направени корекции до 500 000 лв. Миналата година това беше акцент в нашата стратегия във връзка с доброволното плащане на данъчно-осигурителните задължения. В този случай търговците сами коригират периодите си и в един процес, който след това е необжалваем, събираме доброволно техните задължения към хазната“, коментира Ивайло Здравков.

Той допълни, че през миналата година са били обособени два специализирани екипа за извършване на електронни ревизии. Възложени са били 23 ревизии, при които е бил използван софтуерът за анализ на данни.

„От тях приключихме 16 ревизии, като допълнително установихме 1,700 млн. лв. задължения. Отделно възложихме 37 ревизии на лица, които се занимават с електронна търговия и допълнително установихме 3,586 млн. лв. задължения.
„Проведени са 594 публични продажби чрез търг, от които в хазната са прибрани още 2,9 млн. лева, с 640 000 лева повече спрямо предходната година. Наложените обезпечения, запори и възбрани са били 1347, с 465 повече в сравнение с 2018 г.”,
отчете Здравков.

Директорът на Териториалната дирекция посочи, че само в офиса във Велико Търново са обслужени 57 хиляди клиенти. Той съобщи, че подадените годишни декларации по електронен път са се увеличили с 10%, а с ПИК – 20%. През 2018 г. чрез ПОС терминал са преведени 1,9 млн. лева задължения, а през миналата година чрез устройствата са изплатени 4,5 млн. лева задължения.

„Планът ни през настоящата година е увеличен с 80 млн. лв. ръст спрямо изпълнението или за следващата година ще трябва да съберем 1 335 600 000 лева в рамките на ТД на НАП-Велико Търново“, информира Ивайло Здравков.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.