ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Хладилното ремарке с 39 трупа влязло във Великобритания през Белгия

„Български пощи” ще разпространяват вестници (обзор)

Доналд Тръмп: Отменяме санкциите срещу Турция Малък брой американски войски ще останат в райони, където има нефт, каза президентът на САЩ

МВнР: Оказваме максимално съдействие на британските власти във връзка с трагедията в Есекс

Тъп компромат срещу Иван Гешев (обзор) Сайт изкара милионер кандидата за главен прокурор

Трафиканти на травестити осъдени в Лондон (обзор) Нашенците подмамвали жертвите с добре платена работа, но ги карали да проституират

Над 100 джихадисти от ИДИЛ са избягали от затвори в Северна Сирия

Подуправителят на БНБ Калин Христов: Ниските лихви променят поведението на младите

„Фолксваген“ е замразил строежа на бъдещия завод в Турция

27 съдии, прокурори и следователи не са декларирали банкови сметки и имущество в чужбина НАП проверява общо 38 лица, заемащи публични длъжности, по разпореждане на главния прокурор след доклади на ДАНС

Данъчните запечатаха верига от 15 супермаркета с добри обороти

НАП

Петнадесет хранителни магазина запечатаха инспекторите от НАП Варна в късните часове в четвъртък, съобщиха от пресслужбата на приходната агенция. Единадесет от обектите са в курорта Златни пясъци и четири в Албена. Всички са от една и съща верига супермаркети, регистрирани на три отделни дружества.

До крайната мярка се стигнало след предприети действия от страна на данъчните по обезпечаване на вземания, чрез запор на парични средства от каси  в обектите. И трите дружества имали големи задължения към НАП и въпреки че  въртели дневните обороти във всеки един от обектите над 7000 лв., не ги погасявали.  След първоначалните изземвания на оборотни средства от касите длъжниците прехвърляли стопанисването на обектите на новорегистрирани дружества, без задължения, но с едни и същи собственици. Целта била да се избегне плащането на данъци и осигурителни вноски. Във всичките търговски обекти  продължава пълна инвентаризация на стоките.

Данъчните разкриха още, че работещите служители в магазините не са назначени на трудови договори, а по договори за „лизинг“. Тоест, назначени към едно от дружествата, те биват преотдавани на другите дружества. От ТД на НАП Варна са уведомили Инспекцията по труда за предприемане на необходимите действия , за да бъдат защитени правата на работниците.  След проведена среща с ръководството на НАП Варна  шефът на дружествата поел ангажимент за погасяване на всички просрочени данъчни и осигурителни задължения в най-кратък срок.

„Играта на криеница с НАП води до налагането на такива крайни мерки. Големите търговски обекти и фирми трябва да бъдат за пример на малките търговци, които значително подобриха поведението си към коректно спазване на данъчните закони през последните месеци. До края на летния сезон ще бъдем безкомпромисни към всяко умишлено нарушение на данъчните закони“, заявява  директорът на НАП Варна Милена Колева.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. TEZI SA NAISTINA TIKVI,PREHVARLI MAGAZINA NA NOV SOBSTVENIK MA STARATA FIRMA NA BELIJA KON NA SAVETA.DANACHNITE DA GONJAT KONJA,AMA VARNENSKI TARIKATI EEE. KADE E BAT HITAR PETAR DA IM KAZE.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.