Пожарът в село Шишманци е напълно потушен

Земетресение от 5,4 по Рихтер в Казахстан

Прокисналият потенциал на естрадата ни С провиснало жарсе шоу не става…

ВМРО предлага химическа кастрация като наказание при изнасилване

Промени в движението в столицата от днес

Амазонка гърми пъдпъдъци в Северозапада

Укротиха река, наплашила село край Монтана

Мъж наръга и уби двама души на гара в Германия

Корианка Килчър в адаптация на „Цветът от космоса“ Ричард Станли съжиявява ужаса на Хауърд Филипс Лъвкрафт

Слънчево време ни очаква днес

Малък самолет падна върху къща в щата Ню Йорк, двама души загинаха

Какво е общото между пикаещо куче и изборите?

20-годишно момиче се изгуби на слизане по Вазовата екопътека, планински спасители я свалиха с въжета

Църквата почита Успение на Свети Иван Рилски

Кметът на Свищов Генчо Генчев: Обстановката на сметището е овладяна

НАП Пловдив изпраща до края на годината писмени известия на 44 176 длъжници

НАП, Пловдив
В дирекция „Събиране“ при Териториална дирекция на НАП-Пловдив вече тече кампания за информиране на лица и фирми с просрочени задължения чрез изпращане на „разпореждания за присъединяване“. Това са документи, с които от държавната приходна агенция уведомява лицата с неплатени в срок задължения, за които има образувани изпълнителни дела, че към тях вече са включени и новите им задължения.
Вследствие на което се пристъпва към тяхното събиране чрез налагане на запори върху банкови сметки, доходи и имущество, включително и работни заплати на физическите лица. В случаите на липса на ликвидни средства НАП препоръчва на задължените лица да се свържат с публичните изпълнители с предложение на краткосрочни погасителни планове, за покриване на задълженията за срок до 3 месеца от датата на получаване на известието, на упоменатите телефони за връзка в разпореждането или на място в дирекция „Събиране“. За Пловдив и региона до края на 2017 г. ще бъдат разпратени 44 176 писмени известия за плащане на просрочени задължения, като над 20 000 от тях са вече изпратени.
С въвеждането на нова информационна система „ИС Събиране“ в НАП и автоматизирането на процеса по образуване и присъединяване на задължения в изпълнително дело, действията спрямо лица, забавили плащанията извън законоустановените срокове, ще се извършва регулярно. За улеснение на гражданите НАП предоставя е-услуги, които могат да се ползват след като ти получат своя ПИК (персонален идентификационен код). Процедурата отнема няколко минути. Чрез ПИК може да се подава годишна данъчна декларация, да се правят справки за задълженията към бюджета и да се извършват плащания по тях. Гражданите могат да проверяват дохода, върху който работодателят им внася осигурителните вноски, да направят справка за дължимите местни данъци и такси и други услуги.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.